Review: Blogboek – Kelly Deriemaeker

Ik heb gigantisch veel blogboekjes in mijn bezit, maar die staan vol met krabbels en ideeën voor mijn eigen blog en elke keer begin ik weer in een nieuw ‘blogboekje’ (dat heb je met notitieboekjes hè?). Dit blogboek van Kelly Deriemaeker is anders dan mijn blogboekjes. Het is een echt boek… Haha. In dit boek vind je 237 pagina’s boordevol informatie, tips en inspiratie over het bloggen. Dat klinkt best goed hè? Dat vond ik dus ook en heb hem daarom nu in mijn bezit en omdat jullie op Instagram naar mijn mening vroegen over dit boek maak ik er gewoon gelijk een gezellige review van!

Ik moet even vooraf zeggen dat ik het boek nog niet uit heb. Ik lees het boek van midden naar achter en van het midden naar voor: omdat dit kan! Het boek heeft 8 hoofdstukken en hoeven niet per se achter elkaar gelezen te worden. Errug handig.

Mijn eerste indruk

Die was – heel kort gezegd – positief, want: hallo leuke cover! De eerste keer dat ik door het boek bladerde bleef ik direct hangen op de pagina’s met de blogideeën. Er staan hele leuke en originele ideeën tussen (zolang we het maar niet met z’n allen gaan uitvoeren, haha). Ook zijn er pagina’s waarin de  ‘experts aan het woord komen’, ik vond het jammer dat ik geen enkele expert kende. Misschien ligt dit aan het leeftijdsverschil tussen mij en Kelly?

En toen ging ik lezen

Serieus, als ik dit boek eerder had gehad was mijn ‘blogleven’ veel makkelijker geweest. Ik heb een paar hoofdstukken gelezen en ik zat direct boordevol inspiratie. Ik heb mijn eigen blogboekje er gauw bij gepakt om alles op te schrijven, heerlijk is dat gevoel zeg!

Ook staan er handige tips en trucs in die je nodig kan hebben als je een blogger bent. Zo wordt er besproken hoe je een blogdip kunt overwinnen, worden er handige sites uitgelicht voor elke blogger, gaat er een heel hoofdstuk over het geld verdienen met bloggen en wordt er uitgelegd hoe je je content zo uniek mogelijk kan maken.

Ik ben zo’n iemand die zich niet houdt aan de ‘algemene blogregels’. Ik word helemaal kriebelig als ik een artikel lees over hoe je je ‘about me’ pagina moet inrichten of over hoe je het best je blog kan promoten, maar het viel mee met dit boek. Het gaat vooral erom dat je je eigen niche vindt. Of je nou een bloementjesblogger of een notitieboekjesblogger wil worden… Dit wordt allemaal mooi beschreven in het hoofdstuk ‘Je stem en onderwerp vinden’.

Maar, is het ook leuk voor niet-beginnende bloggers?

Ja. Ja. Ja. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik een niet-beginnende blogger ben (ik ben ook geen ervaren blogger) en tóch heb ik er gigantisch veel informatie uitgehaald (en dan heb ik nog niet eens alle hoofdstukken gelezen). Eigenlijk is het meer inspiratie, het begon echt weer te borrelen.

Het is wel zo dat ik qua informatie aan de eerste hoofdstukken, over o.a. het opzetten van een blog en het bedenken van een naam, niet veel had. Maar de schrijfster schrijft met een toon dat het ook de ervaren blogger aanspreekt (snap je?). Daarom denk ik dat het boek ook handig is voor de ervaren bloggers.

De conclusies?

– Het is leuk vormgegeven;
– Het is wel jammer dat ik niemand van ‘de experts’ ken.
– Er staan heel veel blogideeën in waardoor je spontaan zin krijgt om te bloggen (handig voor met een blogdip!);
– Er staan genoeg tips en trucs in (echt waar);
– Het boek geeft je de ruimte om je eigen stem te vinden in blogland;
– Het is ook leuk voor niet-beginnende bloggers.

 

No Comments
 • Anne
  Posted at 15:35h, 06 January Reply

  Ah, dat klinkt positief! Ik vraag me altijd af bij dit soort boekjes of ik ze dan ook daadwerkelijk zal gaan gebruiken of dat het gewoon even leuk is 🙂

  • Laura
   Posted at 15:39h, 06 January Reply

   Ik gebruik hem nu al een maand en ik vind het nog steeds nuttig. Ik lees vaak even een stukje waar ik op dat moment tegen aan loop, zo heb ik nu een stukje over ‘blogdip’ gelezen, haha. Maar ik weet niet hoe het zit als ik hem uit heb…

 • Manon
  Posted at 16:00h, 06 January Reply

  Ik ben wel benieuwd geworden naar dit blogboek!

 • Angela
  Posted at 16:21h, 06 January Reply

  Wat een handig boek, ik schrijf ‘m even op!

 • Anne
  Posted at 16:34h, 06 January Reply

  Oeh, dit boek klinkt echt super leuk en super handig! Omdat ik zelf nog maar 3 maandjes (ongeveer) blog, zijn tips en trucks altijd handig en je kan er nooit te veel krijgen 🙂

  xx

 • Miss Happinez
  Posted at 16:41h, 06 January Reply

  Dat klinkt echt super goed 🙂

 • Sylvia
  Posted at 16:41h, 06 January Reply

  “Maar, is het ook leuk voor niet-beginnende bloggers? Nee. Nee. Nee.” Moet dat – gezien de rest van je antwoord – geen “Ja. Ja. Ja.” zijn? Ben wel benieuwd naar dat boek 🙂

  • Laura
   Posted at 17:06h, 06 January Reply

   O inderdaad! Ik had de vraagstelling veranderd na het schrijven van mijn artikel. Thanks!

 • Pauline
  Posted at 16:43h, 06 January Reply

  Ah heel positief zo te lezen! Leuk! Hij staat op mijn verlanglijstje :-D. Bedankt voor de review!

  Liefs,
  Pauline

 • Saskia
  Posted at 16:43h, 06 January Reply

  Ik heb ‘m gevraagd en ook gekregen voor kerst. Ook ik ben er lukraak in aan het lezen en moet zeggen dat ik het helemaal met je review eens ben.
  Mooie handige tips die ook als ervaren blogger van pas komen. En als ik het even niet meer weet qua onderwerp, dan ga ik eens ff lekker neuzen op de inspiratie pagina’s.

 • Natasja
  Posted at 16:59h, 06 January Reply

  Hij klinkt heel handig in ieder geval, vooral omdat het niet dezelfde standaard tips zijn die op het internet staan.

 • Mandy
  Posted at 17:17h, 06 January Reply

  Hmm ben nu toch wel heel benieuwd! Je schrijft trouwens dat je dingen opschreef in je eigen blogboekje, wat schrijf jij allemaal in je blogboekje? Wellicht ook inspirerend voor anderen!

  • Laura
   Posted at 17:29h, 06 January Reply

   In mijn blogboekje staan vooral dingen die mij inspireren (van quotes tot losse ideeën) en waar ik ooit nog artikelen van wil maken. Maar er staan ook dromen in (reisjes….) en tekeningen hoe ik mijn lay-out graag wil zien.

 • Maaike
  Posted at 17:17h, 06 January Reply

  Ah leuk! Ik denk dat als ik een blogdip heb, ik dit boekje wel even ga aanschaffen! Lijkt me handig om er weer inspiratie door te krijgen 🙂

 • Laura
  Posted at 17:19h, 06 January Reply

  Haha dan kreeg je gisteren kriebels van mijn artikel 😉 Dit boek staat bij mij ook nog op de review lijst, ben benieuwd!

 • Stephanie
  Posted at 17:26h, 06 January Reply

  Lijkt me zeker een handig boek!

 • Silvana
  Posted at 19:06h, 06 January Reply

  Klinkt goed! Ben nu wel heel benieuwd, heb veel over dit boek gehoord. 🙂

 • Britt -Radianto-
  Posted at 19:09h, 06 January Reply

  Ik wilde dit boekje al van sinds ik zag dat het uit was, maar nog steeds houdt er iets me tegen, heb alleen geen idee wat, haha. Je review overtuigt me wel! (:

  • Laura
   Posted at 19:52h, 06 January Reply

   Waarschijnlijk toch die 20 euro, had ik ook. Totdat ik hem kreeg voor Sinterklaas!

 • Sarah
  Posted at 20:23h, 06 January Reply

  Ik ben altijd bang dat ik niet zo veel aan deze boekjes heb.. omdat ik dan denk dat het vooral gaat over het starten van een blog. Maar als ik jou zo hoor! Hij klinkt wel heel leuk! 😀

 • Veerlez
  Posted at 20:42h, 06 January Reply

  Het klinkt als een leuk boek om een keer te lezen! Ik ben wel erg benieuwd, ik ga hem binnenkort eens vasthouden in de winkel en dan kijken of ik hem wil kopen of lenen van iemand oid.. Jammer dat ze hem nog niet bij de bibliotheek hebben!

 • Miranda
  Posted at 21:04h, 06 January Reply

  Ik heb hem ook en ook al eens een recensie van gedaan op mijn blog. Vind het een fijn boek.

 • Tamarah
  Posted at 21:12h, 06 January Reply

  Ontzettend leuk zeg! Deze gaat op mijn wishlist 🙂

 • Wendy
  Posted at 21:19h, 06 January Reply

  Ik heb hem voor kerst gehad en heb nog niet heel veel kans gezien om er in te lezen, maar ik ben wel super enthousiast na de eerste paar hoofdstukken. Ik lees het gewoon lekker van voor naar achteren. Gewoon omdat ik anders niet wist waar te beginnen. 😉

 • Monique | WritingMonique
  Posted at 09:43h, 07 January Reply

  Ah! Dit klinkt als een onwijs handig en leuk boek! 🙂

 • sammie
  Posted at 11:13h, 07 January Reply

  Ik vond het een erg leuk boek om te lezen en het was voor mij het duwtje in de rug om over te gaan op een eigen domein toen ik het boek uit had. Verder is het inderdaad te hopen dat niet iedereen de blog ideeën gaat over nemen want dat word het wel wat saai haha.

 • Mevrouw Wispeltuut
  Posted at 13:29h, 07 January Reply

  Wat een waanzinnige tip. Ik ben bijna jarig, dus dat komt goed uit. Ik wil namelijk meer werk maken van mijn blog…
  Wat een frisse blog heb je, fijn!

 • Sofie
  Posted at 21:40h, 08 January Reply

  Wauw, wat een superleuke tip, bedankt voor het delen. Ik ga eens kijken of ik hem in mijn pocket kan krijgen!

 • Sanne
  Posted at 01:00h, 13 January Reply

  Wat leuk! Ik ga eens kijken of ik het boekje ook ergens kan vinden! Ik ben namelijk een blog begonnen en heb de basis wel een beetje door maar er valt nog heel veel te leren en te ontdekken!

Post A Comment

CommentLuv badge