‘Dit wordt mijn jaar’

Nee, grapje. Elk jaar is mijn jaar. Al moet ik zeggen dat 2012 één van mijn favoriete jaren was. Ik leerde toen S. kennen, slaagde voor mijn VWO en won een reis naar Thailand… Wie weet wordt dit jaar ook zo’n jaar? Nu jullie op alle blogs al alle goede voornemens hebben gelezen, komt déze blogger ook nog met haar goede voornemens. Wat geen goede voornemens zijn, maar gewoon een lijstje is (ik hou van lijstjes) met dingen die ik dit jaar graag zou willen bereiken én voor mij haalbaar zijn (sorry, ik ga dus niet voornemen om 10km te hardlopen). Hier komen ze:

1. Mijn propedeuse halen

In één jaar en het liefst Cum Laude. Ja, je spreekt met een nerd hier.

2. Naar Thailand

Het plan is om eind dit jaar samen naar Thailand te gaan voor twee weken. Vet hè! Ik droom hier al van sinds ik 2,5 jaar geleden zelf naar Thailand ben gegaan en het ziet er naar uit dat mijn droom werkelijkheid gaat worden. Stiekem had ik vorig jaar al hele routes uitgestippeld….

3. Bewust kleding kopen

Hier ben ik al een tijdje mee bezig (oké, met wat uitschieters hier en daar) op aanraden van vriendinnetje Rianne. Als ik ga shoppen probeer ik wat bewuster kleding te kopen. Het hoeft allemaal niet zoveel mogelijk en zo goedkoop mogelijk. Ik denk veel meer na voor ik wat koop en bedenk altijd waarmee ik het kan combineren. En ook: bij twijfel? Niet doen. Blijft het item alsnog in mijn hoofd spoken? Wel doen.

4. Leren koken

Dit was een idee van S.

5. Nóg meer met de Kitzels knuffelen

Daar kan ik dus echt geen genoeg van krijgen.

6. Meer boeken lezen

En dat is iets wat me zeker gaat lukken nu ik een e-reader heb. Zo fijn om in de trein weg de duiken in de wereld van Harry Potter.

7. Een nieuwe hobby ontwikkelen

En daar ben ik stiekem al mee begonnen. Mijn nieuwe hobby is: filmpjes maken. Ik heb voor mijn moeder een kort filmpje gemaakt van haar en haar paard en daar kreeg ik zulke mooie reacties op (kippenvel & tranen in mijn ogen). Toen ik dat las dacht ik: ik moet hiermee verder. Duuuuus, ik ben aan het sparen voor een nieuwe camera waarmee ik goed kan filmen.

8. Minder op mijn telefoon zitten.

Oké, dit is een tricky ‘voornemen’. Maar ik wil echt echt echt dat ik minder op mijn telefoon zit. Wat zou het fijn zijn als ik een dagje mijn telefoon weg kan leggen zonder het gevoel te hebben dat ik iets mis!

Nou, ik moet zeggen deze – soort van – voornemens zijn toch wel haalbaar? Het is niet dat ik ineens wil gaan sporten (daar moet ik eerst de motivatie voor vinden, sorry mam) of dat ik binnen één jaar een wereldreiziger wil worden (ik hou het even bij Thailand dit jaar, de rest komt later) en met de meeste dingen ben ik al begonnen voor het nieuwe jaar.

No Comments
 • Manon
  Posted at 22:11h, 04 January Reply

  Haha, slim om haalbare voornemens te doen 😉 Wat gaaf, naar Thailand! En supergoed zou dat zijn om je P cum laude te halen, succes! 🙂

 • Valerie
  Posted at 22:42h, 04 January Reply

  Goede voornemens! Leuk dat jullie naar Thailand gaan, zeg! En die kitten aaahw, so cute! Ik moet overigens ook minder op m’n mobiel gaan zitten..

 • Marte
  Posted at 22:45h, 04 January Reply

  Heerlijke voornemens! Prima toch?
  Fijn 2015!

 • Maaike
  Posted at 22:53h, 04 January Reply

  Wat een leuke en goede voornemens! En Thailand, wauw! Wat geweldig 🙂 En ahh: heeft je moeder een paard? Ik ben jaloers. Ik wou dat mijn moeder een paard had. Of in ieder geval van paarden hield.

 • Stephanie
  Posted at 23:25h, 04 January Reply

  Goede voornemens hoor, dat gaat je lukken! 😀

 • Hesteranne
  Posted at 09:25h, 05 January Reply

  Dat lijken me hele haalbare voornemens. Veel succes!

 • angelique
  Posted at 11:07h, 05 January Reply

  Dat lijken mij haalbare voornemens!

 • sammie
  Posted at 13:26h, 05 January Reply

  vooral je laatste voornemen lijkt me heel lastig…

 • Veerlez
  Posted at 16:11h, 05 January Reply

  Minder op je telefoon zitten is wel een herkenbare, ik heb hem dan wel niet als doel gesteld, maar ik ben er wel bewust mee bezig. Ik heb facebook (+messenger) dan mijn telefoon gegooid en wat een rust geeft dat! Whatsapp gesprekken hou ik kort en het enige wat ik af en toe op mijn telefoon doe is instagram bekijken en een spelletje spelen.
  Het scheelt ook dat ik elke keer als ik met mijn telefoon in mijn handen zit, ik me afvraag; is dit nu gewoon tijdverdrijf of is het ook nuttig? En elke keer als ik voor tijdverdrijf ga, moet ik stoppen. Maar goed, nu hetzelfde nog voor achter de laptop zitten 😉

 • Pauline
  Posted at 17:28h, 05 January Reply

  Mooi lijstje! Ik wil ook meer boeken gaan lezen het komende jaar. En wat minder op de telefoon zitten is een goeie.. Hmm, eens kijken of dat mij gaat lukken haha.

  Liefs,
  Pauline

 • Kim
  Posted at 17:35h, 05 January Reply

  Leuke doelen!

 • Britt -Radianto-
  Posted at 19:40h, 05 January Reply

  Met bewuster kleding kopen, daar herken ik me best wel goed in.. Ik twijfel steeds zo hard met kledingstukken dat ik het laat liggen en dan uiteindelijk blijft het in mijn hoofd hangen. Goede doelen! (: Ik wens je veel succes in het behalen van ze!

 • Ria
  Posted at 19:46h, 05 January Reply

  Haha. Goed voornemen om te leren koken. Maar ja, dat is dus een voornemen van Sjoerd voor jou. Geen grote kans van slagen dus.

 • Wendy
  Posted at 20:58h, 05 January Reply

  Leuke voornemens en Thailand: wat gaaf! Op één of andere manier ben ik veel te schijterig voor zulke reizen. Bang voor het onbekende ofzo… Eigenlijk moet ik het gewoon doen, want dan zal het me waarschijnlijk 100% meevallen.

 • Lieke
  Posted at 21:21h, 05 January Reply

  Mooie voornemens 🙂 Vooral een nieuwe hobby zoeken vind ik een leuke, misschien neem ik die wel over.

 • Elisa
  Posted at 08:13h, 10 January Reply

  leuke doelen 🙂 🙂

Post A Comment

CommentLuv badge