Meest gelezen artikelen van 2014

Nog eventjes dan is het 2015. Zelf heb ik niet zo veel met de jaarwisseling, maar het is wel altijd even leuk om terug te blikken op het afgelopen jaar. Ik ben al bezig met een jaaroverzicht, waarin in voor elke maand de hoogtepunten opschrijf, maar er zijn ook veel spannende dingen op bloggebied gebeurd. Er zijn afgelopen jaar in totaal 191 artikelen online gekomen(!), best veel vind ik (met al die blogbreaks die ik heb gehad, haha). Ik heb een blogbreak van een maand gehouden (en wel meerdere kortere blogbreaks), er kwam daarna een nieuwe lay-out, ik begon als een gek meuk te verzamelen én ik schreef wat persoonlijkere artikelen. Ik keek net even in mijn statistieken wat nou de meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar waren. Nou jongens en meisjes, dit is de top 5 van meest gelezen artikelen van 2014:

1. Bramensap volgens oma’s recept

In augustus 2013 had ik samen met S. een emmertje vol met bramen gezocht in duin. Ik had het ingevroren en besloot om er in januari bramensap van te maken. Ik belde mijn oma op (die altijd geweldige bramensap maakt) en krabbelde het recept op een stukje papier. Na het proeven vond ik dat ik dit recept ook met jullie moest delen. En dat was een goed idee, want het artikel is het best gelezen artikel van 2014!

2. De sapjestap van de Xenos

Volgens mij is dit een gevalletje ‘populair-via-google’, want ik vind het artikel zelf niet zo bijzonder. Ik kocht op een middag een sapjestap en schreef daar een blogje over. De sapjestap heb ik stiekem maar één keer gebruikt en daarna was ik het alweer zat, erg hè?

3. Ik mis je lief broertje

Dit is denk wel het meest gelezen artikel van 2014, zonder de hulp van Google. Op 4 juli kwam dit artikel online en ik zat de hele dag op Google Realtime te kijken hoeveel bezoekers het stuk zaten te lezen. Dat waren er véél. Ik vond het eng om mezelf zo open te stellen, maar ik wilde wel een ode aan mijn lieve geweldige en sterke broertje op mijn blog zetten. Ik heb de meest mooie reacties gekregen, waar ik nu nog steeds tranen van in mijn ogen krijg. Jullie zijn lief.

4. De ‘ik-hou-van-meuk’ tag 

Zelf een tag het leven in blazen was het beste idee ooit. Wat vond/vind (ja er doen nog steeds mensen mee!) ik het leuk om alle ingevulde tags te lezen! Ik heb zelfs door deze tag een paar leuke blogs ontdekt. Dus als je het nog leuk vindt om hem in te vullen, vooral doen!

5. Nóg meer kringloopvondsten 

Net toen ik dacht dat de liefde tussen de kringloop en mij over was, kwam ik dit geweldige mandje tegen. En jullie waren ook heel bij dat ik weer wat gevonden had. Althans, dat zeggen de statistieken.

 

Nu heb ik een vraag voor de vaste lezers van mijn blogje, wat was volgens jou het leukste artikel van 2014? Hoeft niet perse hier tussen te staan 😀 

No Comments
 • Manon
  Posted at 10:24h, 22 December Reply

  Leuke artikels, sommige had ik nog niet eens gelezen!

 • Monique | WritingMonique
  Posted at 10:29h, 22 December Reply

  Prachtige artikelen! Ik-hou-van-meuk tag vind ik nog steeds fantastisch!

 • sam
  Posted at 10:49h, 22 December Reply

  Leuk zo’n overzicht! Ik vond de ik hou van meuk tag ook zo leuk om bij je te lezen 🙂

 • Maaike
  Posted at 10:57h, 22 December Reply

  Ik had echt niet verwacht dat bramensap je meest bekeken artikel was van dit jaar, haha! 🙂

 • Sylvia
  Posted at 11:08h, 22 December Reply

  Nummer 3 kende ik nog niet, komt wel even binnen zeg..

 • Sanae
  Posted at 11:13h, 22 December Reply

  Super leuk overzichtje haha. Ik heb zelf nog niet alles gelezen, dus ik heb net ook even gekeken haha

 • Angela
  Posted at 11:43h, 22 December Reply

  Haha! een paar artikels heb ik nog niet gelezen, dus dat wordt dan hoog tijd!

 • Margriet
  Posted at 11:58h, 22 December Reply

  Oh wat een mooi stukje over je broertje. Dat had ik nog niet gelezen. Heel bijzonder. Gek hè dat soms de meest nietszeggende artikelen het meeste gelezen worden.

 • Marieke
  Posted at 13:23h, 22 December Reply

  Ik had nummer 3 nog niet gelezen, maar wat een mooi stuk is dat!

 • Anneleen
  Posted at 13:31h, 22 December Reply

  Wat een mooi lijstje! Ik wist niet dat je je broer hebt verloren…ben het artikeltje gaan lezen, wat heb je dat prachtig geschreven! Knuffel!

 • Maartje
  Posted at 15:01h, 22 December Reply

  Wat leuk en wat leuk dat die tag zo goed gegaan is :).

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol
  Posted at 15:03h, 22 December Reply

  Mooi overzichtje, en heb de post over je broertje voor het eerst gelezen. Vind het een heel mooi stukje, en herinnert me er aan dat ik met kerst mijn eigen broer en zus nog maar wat steviger moet vasthouden.

 • Ria
  Posted at 19:56h, 22 December Reply

  “Oh la, Leiden” vond ik leuk om te lezen. Wat is het toch een heerlijke stad.

 • Dina
  Posted at 21:35h, 22 December Reply

  Ik had ze bijna allemaal al gelezen. De ‘Ik hou van meuk-tag’ vond ik ook heel leuk!

 • Hesteranne
  Posted at 21:46h, 22 December Reply

  Ik had alleen het laatste artikel gelezen. Ga nu snel je andere blogposts bekijken!

 • Elisa
  Posted at 12:39h, 23 December Reply

  super leuk zo’n overzicht 🙂

 • Sabrina
  Posted at 14:01h, 27 December Reply

  Zitten heel veel mooie en leuke blogposts tussen!

Post A Comment

CommentLuv badge