De tijd van de hebberigheid

Processed with VSCOcam with f2 preset

Mijn moeder heeft mij, zoals ieder jaar, gevraagd om een verlanglijstje te maken voor Sinterklaas/kerst. Het liefst zo snel mogelijk… Inmiddels ben ik al ruim anderhalve week bezig met het opstellen van een verlanglijstje. Het is namelijk niet zo makkelijk om alle spulletjes die je graag wilt hebben op papier te zetten. Want, hoogstwaarschijnlijk kiest mijn moeder (AKA Sinterklaas & de Kerstman) iets uit het lijstje. Maar nu surf ik van webshop naar webshop met de gedachtes: ‘Dat wil ik hebben. Oh, en dat ook!’. November en december voelen een beetje als de tijd van hebberigheid.

Bijna iedereen maakt in deze tijd lijstjes met daarop allerlei materiële dingen die ze voor de feestdagen willen hebben. Ik moet zeggen, het wordt ons makkelijk gemaakt. De folders en winkels staan vol met verleidelijke dingen die je móet hebben en de verpakkingen zijn om op te eten (niet altijd letterlijk natuurlijk). Dan nog niet te spreken over die té lekkere chocoladeletters, haha. Eerlijk gezegd word ik er zelf een beetje té materialistisch van. Ik wil namelijk plotseling ALLES hebben en ik heb ineens ALLES nodig. Dat is niet helemaal de bedoeling, want eigenlijk wil ik niet zo materialistisch zijn…

Gelukkig weet ik dat het niet waar is dat ik alles nodig heb… Daarom probeer ik alleen de dingen die mij echt leuk lijken op mijn verlanglijstje te zetten. Ik heb helemaal niet nóg meer truien nodig of die dure mascara van Chanel… Ik hoop dat iedereen die dit leest ook in z’n achterhoofd houdt dat we niet alles hoeven te hebben, ook al worden we zo verleid. Het zou anders zo zielig zijn voor de portemonnees van Sinterklaas en de Kerstman hè?

No Comments
 • Hillene
  Posted at 10:04h, 17 November Reply

  Leuk geschreven! Ik herken het zelf ook, snel een verlanglijstje invullen en eerste niet weten wat je wil hebben. Maar daarna wil je juist weer teveel!

 • Nadine
  Posted at 10:07h, 17 November Reply

  Schattig! Mocht je toch nog inspiratie nodig hebben, ik heb een paar gift-guides op mijn blog geplaatst 🙂

 • sam
  Posted at 10:55h, 17 November Reply

  Wensenlijstjes maken zijn leuk 🙂 maar inderdaad, we worden met z’n allen steeds hebberiger.

 • Milou
  Posted at 11:01h, 17 November Reply

  Dit herken ik. Eerst denk ik niets nodig te hebben om vervolgens volledig los te gaan met het maken van ellenlange lijstjes. Vervelend, want zo wil ik niet zijn!

 • Monique | WritingMonique
  Posted at 11:21h, 17 November Reply

  Heel herkenbaar en geweldig geschreven!

 • Manon
  Posted at 12:41h, 17 November Reply

  Altijd leuk wenslijstjes maken, alleen als ik er een maak dan wil ik al gauw teveel haha

 • Simone
  Posted at 13:04h, 17 November Reply

  Heel leuk geschreven en ook erg herkenbaar! Ik ben dan ook nog eens tussen sinterklaas en kerst jarig, dat maakt het nog lastiger…

  • Laura
   Posted at 13:06h, 17 November Reply

   Dan mag jij wel een mega-lijst maken, haha!

 • Kim ter Stege
  Posted at 13:20h, 17 November Reply

  Super leuk geschreven, uiteraard herken ik het zelf ook. Misschien wel iets te goed 😛

 • Nina
  Posted at 14:16h, 17 November Reply

  Ah heel herkenbaar, ik voel me ook zo snel materialistisch als ik veel wil, en dat wil ik helemaal niet zijn, maar toch wil ik die dingen wel, Als je dat nog snapt, hihi!

 • Stella
  Posted at 14:27h, 17 November Reply

  Fijn en goed stukje. Ik heb moeite met verlanglijstjes maken, en daardoor realiseer ik me elke keer maar weer hoe verschrikkelijk dankbaar ik moet zijn. Ik heb dus vrijwel alles wat mijn hartje begeerd. Cadeautjes zijn leuk, maar het is altijd fijn om je te realiseren dat je zonder die cadeautjes ook een super geweldig fijn leven hebt. Liefs!

 • Anneleen
  Posted at 18:36h, 17 November Reply

  Ik vind zo’n lijstjes maken net heel vervelend. Ik vraag niet vaak materiële zaken aan bv mijn schoonfamilie. Geef mij maar gewoon een heel gezellige kerstavond, dan ben ik meer als tevreden 😉

 • Annebelle
  Posted at 23:13h, 17 November Reply

  Ik kies liever voor ervaringen!

 • elisa
  Posted at 07:52h, 18 November Reply

  Ik vind het ook altijd lastig, loop drie keer door het huis wat misschien handig is voor in huis! Een paar houten lepels om mee te koken. Bio vaatdoekjes omdat die zo fijn zijn enz. Onder elk lijstje zet ik braaf dat ik geen prulletjes wil waar ik toch niks mee doe… Vind zo zonde anders.

  ps. wij doen enkel sinterklaas en dat vind ik al een screem, laat staan dat kerst er nog bij komt brr.

 • Eva
  Posted at 18:01h, 18 November Reply

  Ik vind t altijd zo ontzettend lastig, heb in no-time ene lijstje maar vaak zijn dat dingen die ik niet echt wíl of die juist heel handig zijn.. niet echt cadeauwaardig. Maar gelukkig zijn we wel klaar met prulletjes enzo, scheelt een hoop onzin al 🙂

 • Wendy
  Posted at 23:41h, 18 November Reply

  Een wensenlijstje maken is leuk, maar ik blijf ook realistisch. Meestal zijn de dingen die ik vraag dingen zoals een bepaalde bb-cream die op is of een cadeaukaart van een winkel waar ik graag kom. En daarnaast vind ik het belangrijker dat we gewoon lekker gezellig samen zijn. 🙂

 • Mylène
  Posted at 12:46h, 22 November Reply

  Haha, helemaal mee eens. Ik ben me er op zich wel van bewust. Scheelt ook dat wij Sinterklaas bijvoorbeeld niet vieren. Ook dat is trouwens een optie om geen onnodige dingen te vragen.

 • annouska
  Posted at 15:55h, 22 November Reply

  AMEN. Dat is ook de reden dat ik dit jaar sinterklaas heb afgeschaft, ik vind het helemaal niet leuk meer om een lijstje vol te proppen en vervolgens die hebberigheid van een ander te vervullen!

Post A Comment

CommentLuv badge