25 food vragen tag

Pauline van Uit Pauline’s Keuken heeft een paar weken geleden de 25 food vragen tag bedacht. Ik zie hem nu op veel blogs verschijnen en elke keer als ik hem lees bedenk ik wat ik zelf zou invullen. Daarom dames en heren, vul ik de 25 food vragen tag ook in! Ik mag dan wel een hele slechte kok zijn (zelfs mijn pastasalade mislukt), ik ben wel héél goed in eten.

Wat is je favoriete ontbijt?
Griekse Yoghurt met notenmuesli en een fruitje.

Hoe drink je je koffie?
Niet. Ik lus geen koffie. Doe mij maar een kop Engelse thee met melk.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Brie! Ik vind dat zo lekker op een warm pistoletje.

Soep of salade?
Salade! Als ik soep eet als voorgerecht zit ik meestal al vol en dat vind ik zonde… Salade is lekker luchtig en fris! Hou ik van!

Wat is je favoriete kookboek?
Thuis bij Jamie, ik heb er vorig jaar een korte review over geschreven. Ik vond het een fantastisch boek en wij maken er vaak gerechten uit. En die plaatjes…

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Hmm.. Dit is lastig. Ik ben een gigantische zoetekauw, maar ik eet al bijna een half jaar amper suiker. Ja ik hou het nog steeds redelijk vol! Dus doe mij maar nooit meer zoet, dan word ik ook niet verleid door al het lekkers.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Zweden. Ik heb de afleveringen van Jamie Oliver in Zweden gezien en die gerechten zien er fantastisch uit! Op het vis na dan…

Wat is je favo foodfilm?
Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat ik ooit een foodfilm heb gekeken.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Deze kun je raden: Tony’s Zeezout Caramel. Dûh.

Wie is je grootste inspiratiebron?
S., die altijd weer een feestmaal op tafel weet te toveren. En daarna Jamie Oliver, omdat ik zijn programma’s leuk vindt om te kijken.

Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken. Vaak vind ik het eten wat S. maakt lekkerder dan in een restaurant (steek ‘m in je zak S.!).

High end of Low profile?
Low Profile! Ik ben totaal niet van de dure ingrediënten of dingen, ik hou het liefst alles zo budget mogelijk!

Wat is je lievelings restaurant?
Hier in de buurt is dat Delphi, een Grieks Restaurant in Leiden. Als ik wat verder uit de buurt kijk is mijn lievelingsrestaurant 100% zeker de Sjalot in Nijmegen. De eerste foto van dit artikel is daar ook gemaakt. Omdat ik suikervrij eet hadden ze speciaal voor mij een geweldig toetje in elkaar geflanst!

Boodschappen doe ik bij…
De Lidl, de bakker waar ik werk en de Leidse Markt.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Thais à la S. met kokos. Jullie hebben het nooit geproefd, maar hoe hij dat maakt is zo lekker! Helaas hebben we het al een jaar niet meer gegeten omdat één van de essentiële ingrediënten uit het assortiment is bij de Albert Heijn. Huilen…

Wat is je favo cocktail?
Ik drink eigenlijk niet (erg hè?), al ben ik wel gek op Malibu.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Geen idee wie Heston is (is dit slecht?), dus ik kies voor George! En dan wel thee graag.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Fruit, melk, yoghurt en thee. Anders kom ik mijn dag niet door.

Mijn favo snack is…
Een broodje met zelfgemaakte kruidenboter.

Wat zit er op jouw pizza?
Geitenkaas en rucola! Toen ik een paar maanden geleden voor het eerst via thuisbezorgd (iets met laatbloeiers…) bestelde nam ik deze pizza!

Wat lust je echt niet?
Vis. Bah, ik snap niet hoe mensen dat kunnen eten. Ik lust dan wel kibbeling, maar daar zit geen vissmaak meer aan natuurlijk.

Mijn favoriete foodblog is…
De blog van Maura: Yellow Lemon Tree Blog. Laatst heb ik de carrot cake gemaakt en dat was lekker! Ik ben van plan om hem vandaag of morgen weer te maken.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Ik ben niet zo experimenteel op food-gebied eigenlijk…. Misschien heb ik in Thailand wel onbewust wat geks gegeten.

Wat staat er op je food bucket list?
Alles eten op een foodtruckfestival! Afgelopen zomer kwam ik er constant te laat achter dat er een in de buurt was…

Ik kan niet leven zonder…
Chocolade, kaas en fruit.

En nu heb ik honger. DOEI.

 

No Comments
  • Anneleen
    Posted at 08:47h, 15 November Reply

    Leuk om te lezen! Ik heb nog nooit een pizza met geitenkaas en rucola gegeten maar lijkt me wel een lekkere combinatie!

  • Linda
    Posted at 09:06h, 15 November Reply

    Haha ik krijg ook honger van deze vragen, antwoorden én vooral van de foto’s! 🙂 Zo fijn om zo’n goeie kok gewoon in huis te hebben! 😉

  • Manon
    Posted at 14:11h, 15 November Reply

    Leuke Tag om te lezen!

  • Ria
    Posted at 17:34h, 15 November Reply

    Leuk om te lezen. En mooie sfeerfoto’s. Kijk nu al uit naar een stukje carrot cake. Hmmm 🙂

  • Liese
    Posted at 17:38h, 15 November Reply

    Haha leuke tag! En inderdaad, om honger van te krijgen ^^

  • Lisa
    Posted at 19:22h, 15 November Reply

    Leuk om te zien hoe jij hem hebt ingevuld! Ik heb hem gisteren ook ingevuld. Ik kreeg tijdens het beantwoorden van de vragen zo’n honger, dat ik besloot een reep chocolade open te trekken…. whoops haha!
    Liefs xx

  • laura
    Posted at 19:33h, 15 November Reply

    Leuke tag! Je hebt ook een hele leuke blog.
    Groetjes Laura

  • Suzanne
    Posted at 10:45h, 16 November Reply

    Ik krijg er ook trek van! Haha, dus ik ga maar wat lekkers bakken! Doei!

  • Marcella
    Posted at 21:13h, 23 November Reply

    Broodje brie is ook mij favoriet. Zonder kaas kan ik absoluut niet. En chocolade heb ik niet altijd in huis omdat het ik het te lekker vind. Net als drop. Guilty pleasures!

  • The 25 Food Tag | Letsthinkspink
    Posted at 19:09h, 15 January Reply

    […] Heey, weer tijd voor een tag. En deze keer the 25 food tag! Ik vind eten echt super lekker! Owja, zou je me willen volgen op bloglovin? Hier naast staat de button van bloglovin, ik heb nog maar 0 volgers, maar misschien worden dat er wel meer 😉 Deze tag heb ik gelezen op chantal haar blog, bekijk die ook even. Maar laten we snel beginnen 🙂 Bron […]

Post A Comment

CommentLuv badge