Hoe bereid je een (kleine) roadtrip voor?

Afgelopen zomer hebben S.  en ik een kleine roadtrip door Duitsland en Tsjechië gedaan. Hoe we dat op de reis zelf hebben aangepakt lees je hier. Aangezien de tijd van vakanties boeken er weer aan komt (ik heb stiekem al een reisje naar Kreta geboekt), leek het me handig om ook een artikeltje te schrijven over hoe je het best een (kleine) roadtrip kunt voorbereiden. Ze zeggen niet voor niks dat de voorpret het leukst is!

Waar wil je heen? 

Eigenlijk is dit het belangrijkste én het leukste punt van de voorbereiding. De grote vraag: waar ga je heen!? Wil je roadtrippen door Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Spanje of misschien wel Italië? Het kan allemaal natuurlijk. Wij hebben met opzet voor Tsjechië gekozen omdat het een mooi, makkelijk én relatief goedkoop land is. Ook ik wilde graag naar Praag, dus de keuze was voor ons snel gemaakt. We wilden ook wel heel graag naar Italië, maar dat ging over ons vakantiebudget. De accommodatieprijzen liggen daar gewoon veel hoger. Het is daarom belangrijk om de prijzen van het land (hierbij kun je denken aan drankjes, avondeten en accommodatie) mee te nemen in je afweging.

Waar verblijf je? 

Wil je echt echt echt roadtrippen? Dan raad ik je aan om een tent achter in de auto te gooien. Fix er een op marktplaats of leen er een van familie/vrienden. Kamperen geeft mij een écht vakantiegevoel. Mijn ultieme roadtripgevoel was dan ook toen we samen worstjes aan het braden waren boven ons eigen kampvuur voor de tent. Fantastisch. De eerste camping hadden we via het internet gevonden en stond in de navigatie. De rest van de campings hebben we de dag zelf uitgezocht via de ACSI- camping app. Het kost even een paar centjes om deze app te downloaden, maar dan heb je ook wat. Je kunt zelfs offline campings zoeken!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een gigantische hekel hebt aan kamperen. Dat je liever niet ligt te bibberen in de kou met allemaal muggen om je heen om vervolgens ‘s morgens met je rolletje wc-papier naar het toiletgebouw te lopen… Ik snap dat best trouwens. Als je liever niet kampeert raad ik je Airbnb aan. Ik ben niet de enige die vol lof over deze website praat… Marlous & Milou hebben beiden een geweldig stuk over deze website geschreven. Persoonlijk heb ik nóg (met de nadruk op NOG) geen ervaring met Airbnb, dat gaat in mei pas gebeuren. Wel kan ik voor degene die via Airbnb een accommodatie wilt boeken wat leuks aan bieden:

€20 euro korting op je eerste verblijf!  Feestje! Klik HIER om de korting te claimen! Als je jezelf aanmeldt kun je ook weer een kortingscode aan anderen geven, share the love! 

Wat neem je mee? 

Dit is het mega moeilijkste deel van de voorbereiding. Ik ben hier zó slecht in. Twee jaar geleden zijn S. en ik met de scooter op vakantie gegaan en ik was toen verantwoordelijk voor het ‘inpakgebeuren’. Wat ik was vergeten? Veel. Ik was o.a. een afwasborstel, afwasmiddel en zonnebrand vergeten. Fijn. Gelukkig zijn er overal supermarkten, maar het geld had ik liever in mijn zak gehouden.

Ik kan daarom ook moeilijk voor jullie een ‘meeneemlijst’ maken, maar ik kan wel drie tips geven.

1. Schrijf alles op wat in je opkomt. 

2. Bedenk alle mogelijke situaties en de spullen die je daarbij nodig hebt. Bijvoorbeeld: voor het douchen heb ik dit en dit nodig. Voor het koken heb ik dit en dit nodig.

3. Zorg dat je in ieder geval de belangrijkste dingen mee hebt (portemonnee, paspoort en telefoon) 

Waar moet je extra aan denken? 

Als je naar het buitenland gaat is het altijd handig om je voordat je weggaat wat te verdiepen in het land zelf. Wat is de valuta? Zijn er andere regels? Hoe werkt het openbaar vervoer? Zijn er afwijkende verkeersregels? Welke gebruiken zijn daar normaal? Hoeveel fooi moet er gegeven worden? Dit zijn vragen die handig zijn om te weten voordat je naar het buitenland gaat.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. Als je nog vragen hebt over onze roadtrip of gewoon een algemene vraag: stuur gerust een mailtje!

No Comments
 • Liese
  Posted at 08:27h, 31 October Reply

  Leuk om te lezen! Deze zomer wil ik misschien ook eens roadtrippen in Duitsland, maar Tsjechië lijkt me ook wel leuk! Welke van de twee vond je het leukste?:)

  • Laura
   Posted at 20:12h, 06 November Reply

   Tsjechië! Vooral omdat ik er nog nooit geweest was en het land mij echt verbaasde!

 • Angelique
  Posted at 08:31h, 31 October Reply

  Dat ziet er wel prachtig uit terwijl die landen mij eigenlijk helemaal niet trekken

 • Manon
  Posted at 08:45h, 31 October Reply

  Leuk om te lezen, lijkt me zo gaaf om een roadtrip te maken

 • Naomi
  Posted at 08:55h, 31 October Reply

  Ik wil zo graag nog een keer roadtrippen! Maar dat komt later, als ik wat ouder ben 😉

 • Milou
  Posted at 09:02h, 31 October Reply

  Leuk om te lezen. Niets toffer dan een roadtrip! En thanks voor de mention 😀

  • Laura
   Posted at 17:04h, 31 October Reply

   Graag gedaan & dankje! 😀

 • Maartje
  Posted at 10:02h, 31 October Reply

  Handige tips! Een roadtrip lijkt me heel erg leuk, kamperen vind ik daarentegen echt vreselijk. Toch maar een keer naar dat Airbnb kijken :).

 • Milou
  Posted at 11:33h, 31 October Reply

  Heel leuk om te lezen. Wij gaan volgend jaar kamperen, heel benieuwd… haha

 • Stella
  Posted at 11:44h, 31 October Reply

  Dit wil ooooook. Maar waar is de tijd en waar zijn de centjes en waar is de auto die we kunnen gebruiken en waaanneer komt het moment dat ik die excuses eens over boord gooi? ‘T lijkt me echt ontzettend leuk om zoiets te doen. Dus waarom doe ik het dan niet, verdorie. Hahaha. Als ik ga, ooit, dan lees ik eerst jouw lijstje nog een keertje door, dat zeker.

  • Laura
   Posted at 17:04h, 31 October Reply

   Je hebt nu je rijbewijs, dus het kan prima! En het is echt zoooo leuk! En ook helemaal niet duur hoor! Vooral als je naar Tsjechië gaat. Voor 15 euro ben je samen al uitgebreid uit eten geweest.

 • annouska
  Posted at 16:15h, 01 November Reply

  Oeh handige tips. Ik vergeet ook altijd wel iets, maar door situaties te scheppen kan je meteen bedenken wat je dan gebruikt!

 • Anneleen
  Posted at 12:43h, 02 November Reply

  Ik ben deze zomer ook naar Praag geweest en vond dit echt ideaal als een citytrip! Ik wil graag nog een keertje terug naar Tjechië!

 • sam
  Posted at 14:16h, 03 November Reply

  lijkt me heel gaaf om een keer een roadtrip te doen, staat zeker nog op mijn wishlist!

 • Nina
  Posted at 21:24h, 03 November Reply

  Aah wat een leuke guide! Ik vind je blog ook echt heel leuk en mooi! Ik ga nog even verder kijken 🙂

  • Laura
   Posted at 20:13h, 06 November Reply

   Ah wat leuk om te lezen! Dankjewel! 😀

Post A Comment

CommentLuv badge