Dit is mijn reismaatje

DSC_0435

Ik, degene die beloofd heeft papieren boeken nooit af te zweren, heb als verlaat verjaardagscadeau een e-reader gekregen van S. Echte papieren boekenliefhebbers zijn waarschijnlijk nu erg teleurgesteld in mij, want ik heb de club van papieren-lezers zomaar verlaten… En waarom ik over ben gestapt? Het is heel simpel: dat stomme 3 uur op een dag reizen van en naar school.

Tijdens zo’n treinreis zit ik maar doelloos een beetje voor mezelf uit te staren. Huiswerk maken kan ik namelijk niet met mensen om me heen. Voor de heenweg heb ik al een oplossing gevonden: ik lees de krant. Ik heb sinds een maand de NRC NEXT en ik ben zeer tevreden! Kleine nerd hier ja…

Maar de terugweg!? Wat doe ik dan? In slaap vallen is geen optie. De vorige keer dat ik in de trein in slaap viel werd ik wakker met mijn mond open. Niet charmant. Doe ik nooit meer dus. Een muziekje opdoen vind ik ook fijn natuurlijk. De ultieme oplossing was om een e-reader aan te schaffen. Een licht dingetje waar dikke boeken op kunnen. Want ik hou van dikke boeken, alleen niet als ik ze mee moet slepen.

Dus als je een klein meisje helemaal in haar e-reader/boek gedoken ziet zitten, ben ik dat. Ik heb nog geen idee of een e-reader mij echt beter gaat bevallen dan een papieren boek, maar ik kan in ieder geval wat lezen tijdens de reisjes van Amsterdam naar huis.

Heb jij een e-reader? Hoe bevalt dat? 

No Comments
 • Tessa
  Posted at 08:24h, 29 October Reply

  Ik zelf heb geen ereader maar zet wel eens boeken op de tablet. Dat lees ideal voor in bed maar voor buiten is het echt niet te doen.

 • Karin
  Posted at 08:32h, 29 October Reply

  Ik gebruik mijn iPad mini als e-reader. Sinds ik ‘m heb lees ik weer veel boeken, daarvoor niet meer omdat ik geen bibliotheek abonnement meer heb en niet ‘geloof’ in het kopen van boeken, op een paar uitzonderingen na.
  Net zoals jij vind ik het heerlijk om in de trein te lezen. Helaas is ie niet goed leesbaar in de felle zon. Is die van jou dat wel? Al is het met dit druilerige weer moeilijk uitproberen :p

 • Liese
  Posted at 08:36h, 29 October Reply

  Leuk, lijkt me heel erg handig! Ik hoef gelukkig niet te pendelen naar school, maar moest ik zo lang op de trein zitten zou ik ook een tablet of e-reader aanschaffen 🙂

 • Angelique
  Posted at 08:37h, 29 October Reply

  Ik wil heel graag een e-reader, voornamelijk eigenlijk om boeken te lezen zodat ik weet of ik ze wel of niet in mijn boekenkast wil hebben staan. Ik heb nu heel veel papieren boeken waar ik eigenlijk spijt van heb dat ik ze heb aangeschaft

 • Stella
  Posted at 09:12h, 29 October Reply

  Mijn mams heeft een E-reader en ik mocht afgelopen zomervakantie ook boeken van haar E-reader lezen. Heel fijn. Echt heel fijn. Ik heb zelf een iPad Mini maar ik heb nog niet echt aandacht besteed aan de E-reader functies van dat ding. Ik vind de E-boeken toch wel best duur eigenlijk? Of kijk ik dan compleet op de verkeerde apps enzo? Ach, ik vogel het nog wel uit. Jij hebt in iedergeval een fijn reismaatje! Ga je binnenkort ook een artikel schrijven over ja favoriete boeken? Weet ik ook weer wat ik moet lezen, hihi. Liefs!

  • Laura
   Posted at 16:34h, 29 October Reply

   Jaaa goeie! Even wat boeken lezen dus!

 • Hesteranne
  Posted at 09:39h, 29 October Reply

  Ik heb geen e-reader. Ik sleep altijd gewoon een boek mee. Ik wil sowieso altijd een fysiek exemplaar van een boek hebben dat ik lees en ik wil niet ook nog een digitaal bestand hoeven aanschaffen.

 • Manon
  Posted at 09:54h, 29 October Reply

  Ik lees nog gewoon boeken en af en toe ook op mijn Ipad, ik vind een e-reader op een of andere manier niet zo fijn…

 • Maaike
  Posted at 10:15h, 29 October Reply

  Ik heb er ook een. En het is zooo fijn <3

 • m(i)e
  Posted at 11:46h, 29 October Reply

  Ik koop dwarsliggersboekjes voor op de trein maar ik trein maar af en toe. En ik neem ook soms een klein haakwerkje mee op de trein. Maar moest ik elke dag moeten treinen, dan zou ik dat wellicht ook doen, zo’n e-reader.

 • sam
  Posted at 12:00h, 29 October Reply

  Ik ben het type dat alleen papieren boeken wil en absoluut niet digitaal gaat maar ik snap wel dat het enorm handig is zo’n ereader. Veel plezier ermee!

 • Donna Luisa
  Posted at 13:25h, 29 October Reply

  Super handig! Ik snap wel dat je dit fijn vindt als je zo lang moet reizen iedere dag!

 • Maartje
  Posted at 14:57h, 29 October Reply

  Handig! Het trein-probleem is erg herkenbaar, gelukkig hoef ik maar een halfuurtje. Ik ben laatst ook overgestapt, inderdaad puur om het gewicht. Papieren boeken vind ik fijner lezen, maar op vakantie bijvoorbeeld is het echt veel te veel gewicht om mee te slepen.

  • Laura
   Posted at 16:34h, 29 October Reply

   Voor vakantie is het inderdaad ook handig! Ik had altijd het probleem dat al na een paar dagen al mijn boeken al uit waren…

 • Milou
  Posted at 16:22h, 29 October Reply

  Ik ben echt niet van de e-readers. Had een aantal boeken op mijn tablet gezet, ik moet ze nog lezen. Terwijl de papieren boeken niet aan te slepen zijn!

 • nenacecilia
  Posted at 18:50h, 29 October Reply

  Ik heb het ook gezworen, maar ik voel nu al dat er ooit een e-reader zit aan te komen…

 • Saskia
  Posted at 19:59h, 29 October Reply

  Had gehoopt met e-reader meer te gaan lezen. Helaas. Ook met die mooie gadget lees ik nauwelijk. Ik maak er gewoon geen tijd voor. Misschien maar eens in de verkoop gooien.

 • Annelies
  Posted at 20:58h, 10 November Reply

  Wat een mooie e-reader heb je! Ik heb een Sony (ook cadeau gekregen van mijn vriend) en ik ben er heel blij mee.

Post A Comment

CommentLuv badge