Lomography workshop in Amsterdam!

Daar ben ik weer! Ik leef nog! Na een (zware) tentamenweek niet geblogd te hebben ben ik weer helemaal fris, fruitig én vol met inspiratie aanwezig. Vandaag ben ik samen met mijn nicht Susanne (ja, die mijn logo/visitekaartje heeft ontworpen) naar Amsterdam gereisd om een lomography workshop te volgen. De lomography store, waar de workshop gehouden werd, ligt in de Negen Straatjes en dat is dan gelijk ook de locatie waar je mag oefenen. LEUK!

Na een warm welkom kregen we eerst een korte instructie over wat de Diana F + (de camera waar de workshop om draaide) inhoudt en wat de lomography-community allemaal me de camera heeft gemaakt. Zo kregen we aan de hand van voorbeelden uitgelegd wat de camera precies kan. Elk knopje op de camera kwam tijdens de uitleg aan bod. Na het leuke verhaaltje mochten we zelf op pad.

Het rolletje bevatte 16 foto’s. Je zou denken dat we wel zouden nadenken over de compositie en alles, maar tijdens de workshop hebben we juist geleerd: Don’t think, just shoot. En toen waren we binnen 5 minuten alweer halverwege het rolletje… Oeps! En we hadden een uur de tijd om foto’s te maken… Dan maar even de Negen Straatjes in duiken, waar we in een chocoladewinkel werden gezogen en zomaar plotseling naar buiten kwamen met een suikervrije chocoladereep. Nog een keer oeps!

De rolletjes worden door de store ontwikkeld (hoort nog bij de workshop). We krijgen de ontwikkelde foto’s via de mail opgestuurd en later mogen we ze zelf ophalen in de winkel (ben ik even blij dat ik in Amsterdam studeer). Als de foto’s gelukt zijn laat ik jullie natuurlijk de resultaten zien! Ik ben echt héél erg benieuwd of de foto’s gelukt zijn…

De workshop kost €20,- per persoon. Je krijgt hiervoor een leencamera, een rolletje én dit rolletje wordt voor je ontwikkeld. Oh, en als je dan toch in de lomography store bent, er staat ook een analoge photo booth!

13 Comments
 • Naomi
  Posted at 20:57h, 26 October Reply

  Jaaa, ik heb die cursus ook gedaan! (Alleen dan twee jaar geleden, toen het nog goedkoper was, haha) Het was echt geweldig, en de foto’s waren ook best goed gelukt! En die polaroid heb ik laatst ook weer gemaakt, voor maar 2 euro. whoohooh 🙂

  Liefs,

 • Anne
  Posted at 20:59h, 26 October Reply

  Ohh, dit is echt zo cool! Ik denk dat ik dit ook een keertje wil doen, nu nog iemand bedenken om mee te nemen 🙂

 • Silvana
  Posted at 21:05h, 26 October Reply

  Wat supergaaf! Een Lomography camera staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Zo’n workshop lijkt me echt heel tof, het is ook helemaal niet duur. 🙂 Ben benieuwd naar de uiteindelijke foto’s!

 • Kim
  Posted at 21:05h, 26 October Reply

  Super tof! Ik heb al eerder van de winkel gehoord en zat er aan te denken om zo’n soort camera aan te schaffen, maar eerst zo’n workshop volgen is natuurlijk ook een goed idee! 🙂

 • Angela
  Posted at 21:59h, 26 October Reply

  Wat leuk! En ook helemaal geen geld voor zo iets leuks!

 • Wendy
  Posted at 22:42h, 26 October Reply

  Lijkt me heel leuk zo’n workshop. Ben heel erg benieuwd hoe je foto’s zijn geworden.

 • Eline
  Posted at 23:36h, 26 October Reply

  Wat grappig zeg! Ga dit zeker onthouden!

 • Simone
  Posted at 10:40h, 27 October Reply

  Klinkt echt super leuk zeg!

 • Hesteranne
  Posted at 11:23h, 27 October Reply

  Wat een leuk idee! Ik ben erg benieuwd naar de foto’s!

 • sam
  Posted at 15:06h, 27 October Reply

  Klinkt super leuk! Vind die camera’s er ook super leuk uit zien 🙂

 • Angelique
  Posted at 15:12h, 27 October Reply

  Ow wat gaaf zeg!

 • Dit was oktober. | Ooh La Lau
  Posted at 08:46h, 03 November Reply

  […] natuurlijk deed ik een lomography workshop in […]

 • Voor onder de kerstboom – Ooh La Lau
  Posted at 13:57h, 06 December Reply

  […] op Radbag.nl. De polaroid die ik heb, is een LOMO instant camera. Hé, lomografie, daar heb ik eerder iets over geschreven. Lomografie is een manier van fotograferen waarbij regels ‘uit je heup fotograferen’ […]

Post A Comment

CommentLuv badge