Hurray it’s the third Caturday!

caturday3

Too much cuteness in deze blogpost! Er staan wel drie kittens in deze één na laatste Caturday! Alle foto’s en verhaaltjes zijn zó leuk geworden. Ik moest vooral erg lachen om de foto van Spetter (rechtsboven), haha wat een timing! Ook deze keer hebben de baasjes een verhaaltje ingestuurd over hun kat/poes met een paar leuke foto’s!

Dit is Daisy, de kitten van Marijke 

Daisy is een kitten van ongeveer 3 maanden oud nu alweer ! We hebben haar via een Facebook-vriendin gekregen, zij zette namelijk haar kittens op Facebook om weg te geven en vermits ik altijd wel een grijze kat wou omdat ik dat zo speciaal en mooi vond, reageerde ik er gelijk dezelfde avond nog op ! 
Daisy ziet er misschien uit als een prinsesje die graag bedient wordt, maar eigenlijk is zij een echte avonturierster die letterlijk overal tevoorschijn komt en overal mee speelt. Ze heeft haar typische kitten-speelse (lees : stoute) momenten maar dan heeft ze ook momentjes waar ze heel lief is en bij ons komt knuffelen en ons likjes geeft ! Ik heb Daisy nog maar een dikke maand maar ik kan me al geen leven meer voorstellen zonder !
Grappig weetje : Daisy is geboren op mijn 20ste verjaardag (lees : 14 juli), dus binnenkort vieren we 2 verjaardagen op deze dag 😉

Leo van Tamarah 

Leo is een kruising van een Noorse Boskat en een Britse korthaar. Hij heeft op zijn staart, oren en karakter na niets weg van een boskat wat wij heel jammer vinden omdat we graag een lekkere pluizige kat wilden, maar desondanks is het echt een lieverd en zijn we dolgelukkig met hem. Inmiddels is hij 3,5 jaar oud en vanaf dat hij 9 weken oud was is hij bij ons gekomen! Deze foto is genomen toen hij 10 weken oud was. We houden heel veel van deze kleine knuffelkont! Hij komt regelmatig lekker op schoot zitten, geeft je heel veel kopjes, likt je af en toe en spint heel hard! Hij wil heel graag laten blijken hoe gek hij met je is. Leo is ook erg speels! Hij gaat graag achter touwtjes aan en rent dan zo hard dat hij op het laatst een koprol maakt zodra hij het touwtje te pakken heeft! Ook propjes van zilverpapier vind hij superleuk en is dan als een dolle door het huis aan het rennen. Niets is dan meer veilig. Hij speelt buiten soms met een muis of met jonge vogels, hier zijn we wat minder blij mee, maar gelukkig heeft hij nog nooit een dier mee naar binnen gebracht als cadeau. Wel heeft hij een paar veren, een flessendopje en een plastic bekertje als trofeeën mee naar huis genomen. Verder is hij erg nieuwsgierig ingesteld. Hierdoor is hij meerdere malen opgesloten geweest in bepaalde ruimtes waaronder de kruipruimte onder ons huis (het luik stond open om de waterkraan af te sluiten). Naar een paar uur Leo kwijt te zijn hoorden we opeens een luid gemiauw en na enig zoeken bleek dus dat hij in de kruipruimte opgesloten zat. Snel deed ik het luik weer open en zag hem helemaal onder het spinnenweb en viezigheid verschrikt eruit springen. Gelukkig heeft hij ons het vergeven en is hij ook nog steeds gek met ons! Ik hoop dat we nog vele jaren van deze gekke kater mogen genieten!

Spetter, de poes van Rebecca

Dit is Spetter en ze is alweer bijna 13 jaar oud.
Al die jaren woont ze al bij ons en het is een echte diva. Één van haar eigenschappen is dat ze me standaard rond een uur of 11 savonds komt ‘ophalen’ om dan naar bed te gaan. Ze rust niet voordat ik mee naar boven ga. In de ochtend gaat ze dan altijd weer mee naar beneden en als ik weg ga naar buiten gaat zij weer naar boven 🙂 

De kittens van Elianne

Bram, Teun en Lizzy werden gevonden in het dak van de Zwaluwhoeve, toen ze naar schatting 5 weken oud waren. Een oud klasgenootje had hen gevonden, maar kon ze niet opvangen dus zou ze de kittens de dag erop naar het dierenasiel brengen. Ik besloot dat ik dat niet wilde laten gebeuren en nam het drietal in huis. Het waren drie bolletjes wol die net door de kamer konden waggelen. Kleine Teun woog nog maar 440 gram, had ontstoken oogjes, kon zichzelf nog niet warm houden en wilde niet eten of drinken. Ik heb haar de eerste dagen bijna continu in mijn nek bij me gedragen (voor de warmte) en kittenmelk moeten geven met een spuitje, tot ze uiteindelijk zelf de draad oppakte. Kleine Lizzy is met 9 weken naar een kennis gegaan en Bram en Teun bleven bij mij.
Dat heb ik geweten, wat een stelletje ondeugden. Bram bedacht meestal de stoute spelletjes en Teun deed lekker mee met haar stoere grote broer. Teuntje kon op haar beurt weer klimmen als de beste, terwijl Brammetje met al zijn waaghalzerij nog wel eens van de kast viel. Ik heb enorm genoten van dit stel en ik vond het dan ook vreselijk te ontdekken dat ik ontzettend allergisch bleek te zijn. Ze deden altijd alles samen; spelen, naast elkaar slapen, stoute dingetjes bedenken.. Maar gelukkig heb ik een nieuw huisje voor hen kunnen vinden waar ze samen konden blijven en waar ze zelfs buiten kunnen spelen met de hond en de konijnen. Ik krijg nog af en toe fotootjes van hen en het gaat enorm goed met ze gelukkig.
Dit was alweer de derde Caturday! I hope you liked it! 
No Comments
 • Liese
  Posted at 10:00h, 11 October Reply

  Oh my god wat een leuk idee 🙂
  Zo’n schatjes allemaal 🙂

 • Linda
  Posted at 10:55h, 11 October Reply

  Aaach, kittens zijn zo schattig <3

 • Tamarah
  Posted at 11:01h, 11 October Reply

  Ohw deze artikelen lees ik echt graag! Krijg er geen genoeg van :-). Leuk om mijn lieve kater in dit artikel te zien!! Kleine aantekening Tamarah schrijf je met een h achter de laatste a ;-).

  • Laura
   Posted at 13:39h, 11 October Reply

   Oeps, stom van me! Ik heb het direct aangepast!

 • Mayara Esther
  Posted at 11:03h, 11 October Reply

  Leuke idee! Eigenlijk ben ik meer een hond-mens maar door alle mooie verhalen krijg ik spontaan zin om een kitten te adopteren.

 • Marijke
  Posted at 11:27h, 11 October Reply

  Oh wat ontzettend leuk om mijn lieve Daisy terug te zien in deze Caturday ! <3 Er staan wel wat foutjes in m'n tekstje maar hehe is menselijk 😀

 • Lauriëtte
  Posted at 12:20h, 11 October Reply

  Naww! Leo! Wat een schatje!

 • Silvana
  Posted at 22:00h, 11 October Reply

  Smelt. <3

 • Elisa
  Posted at 09:15h, 12 October Reply

  Hihi leuk 🙂

 • Sam
  Posted at 10:42h, 13 October Reply

  wat een hoop cuties!

 • Saskia
  Posted at 19:24h, 13 October Reply

  *smelt*

 • Wendy
  Posted at 20:33h, 14 October Reply

  Ow wat schattig. En wat leuk om die verhalen te lezen! <3

 • Charlotte
  Posted at 13:21h, 15 October Reply

  Ik hou zo van katten, dus dit is echt het perfecte artikel <3

Post A Comment

CommentLuv badge