Dit herkennen alle poezenmoeders

IMG_20140618_222459

Ik vraag me wel eens af ik nou gewoon een aparte poes heb of dat alle poezen zo zijn. Daarom wil ik even jullie om bevestiging vragen dat de volgende dingen die ik opnoem herkenbaar zijn voor alle poezenmoeders. Welke poes kijkt er nou door de brievenbus!? Of bestaan er meerdere poezen/katten die dit doen? Stiekem vind ik het wel liefjes hoor. Altijd leuk als je de sleutel in de deur steekt en er hangt een kat aan de deur. Herkennen jullie de volgende dingen!?:

– Elke poezenmoeder moet het gekke half uurtje kennen. Hierin breken je poezenbeesten het HELE huis af en dagen ze je uit om mee te doen. Ik kijk altijd nog met één opgetrokken wenkbrauw naar Senna als die weer eens het huis door rent met een hele dikke staart en hoge rug. Oké, stiekem ren ik dan even achter haar aan.

– Poezenbeesten luisteren niet. Ik had Senna vandaag nog verteld dat ze niet een bij/wesp moest opeten en wat doet ze? Juist. Nu zit ze met een hele dikke lip (een soort centenbakje).

– Als je HELEMAAL naar de deur loopt om het open te doen voor je poezenbeest wilt ‘ie er ineens niet meer in en blijft ‘ie voor de deur zitten.

– ALLE kleine dingen moeten van de tafel af. Ik ben dan ook regelmatig opzoek naar mijn pen…

– Apporteren? Doen andere poezen dat ook!?

 

– Poekies zeggen je altijd op een bepaalde manier gedag. Of het nu met een speciaal miauwtje is of met een soort van groet…

Senna

– OH en iedereen kent wel dit: IF IT FITS, I SITS. Ik hoef hier gewoon geen plaatje bij te laten zien hè?

– Onder de kattenharen zitten…

– Printers zijn eng.


Vullen jullie mij hieronder even aan? Wat is herkenbaar voor alle poezenmoeders?

 

No Comments
 • Manon
  Posted at 18:41h, 29 August Reply

  Leuke foto’s!! Alles is wel herkenbaar lol hahaha

 • Pauline
  Posted at 18:46h, 29 August Reply

  Haha geweldig dit! Erg herkenbaar ook.

  Liefs,
  Pauline

 • Nadine
  Posted at 18:59h, 29 August Reply

  Haha heel schattig, vooral die gekke 5 minuten zijn herkenbaar! Onze poes Fleurtje moet ook altijd alles wat ‘nieuw’ is direct uitproberen. Dus een trui die op een andere plek ligt, of een tas van visite of een nieuw kussen op de bank; moet allemaal direct getest worden (lees: erop liggen en slapen). En nu met een aankomende verhuizing wil ze het liefst in alle verhuisdozen klimmen 🙂

 • Aline
  Posted at 19:00h, 29 August Reply

  Mijn poekies vinden de stofzuiger dooooodeng. En ze hebben altijd het gekke half uurtje tegelijk dus de tent wordt hier dan afgebroken. Ze luisteren daarentegen wel echt retegoed dus dat maakt me trots.

 • Nikki
  Posted at 20:00h, 29 August Reply

  Hahaha! Hilarisch, die kop door de brievenbus! De kat van m’n ouders kleppert een paar keer met de brievenbus als ‘ie naar binnen wil, heel handig. Die van mij luisteren best goed, iig naar ‘kom’, ‘nee’, ‘eten’ en ‘even aan de kant’.

  Wat lief dat ze apporteert!

 • Marcella
  Posted at 20:42h, 29 August Reply

  Wat een gaaaaaf beest heb jij! Tof dat ie door de brievenbus kijkt! Toen ik nog in een flat woonde stond Cheetah altijd in de vensterbank. Cute! Ik zou je sleutels trouwens niet in het stopcontact doen hoor 😉

 • Ilse
  Posted at 21:31h, 29 August Reply

  Onze brievenbus zit helaas te hoog (want: gezellig!) maar veel andere dingen zijn heel herkenbaar; vooral dat gekke halfuurtje! Zitten we lekker rustig een serie’tje te kijken, begint dat beest ineens als een dolle door het huis te rennen XD

 • Styling Note
  Posted at 21:56h, 29 August Reply

  Een van mijn kittens maakte bij mij altijd de schuifdeur open. Zelfs met het haakje erop kreeg ‘ie los :’) En apporteren doet mijn hond niet eens haha.

 • Donna Luisa
  Posted at 21:57h, 29 August Reply

  Dat van de deur open doen en dat hij dan ineens niet meer naar buiten wil herken ik heel erg. Wij wonen op de 1e etage en als ik dan helemaal naar beneden loop om die deur ook open te doen en mijn kat blijft gewoon zitten kan ik af en toe heel chagrijnig worden haha! Maar stiekem is ie ook wel lief hoor

 • Dina
  Posted at 22:06h, 29 August Reply

  – Niet komen als je ze roept (behalve als je rammelt met de voerbak)
  – Als je broek net pluis en kattenhaar vrij is, er kopjes tegenaan geven
  – Zeuren dat ze naar buiten willen en als ze dan buiten zijn, zeuren dat ze weer naar binnen willen
  – Liefde voor dozen
  – Op het toetsenbord van je laptop in slaap vallen terwijl je net iets wilt typen (of op je boek/huiswerk/notitieboekje/krant/tijdschrift)

  Leuk stukje, ik houd van katjes! <3

 • Laura
  Posted at 22:33h, 29 August Reply

  Wow! Apporteren! That’s impressive. De rest is inderdaad allemaal herkenbaar! Vooral deze “Als je HELEMAAL naar de deur loopt om het open te doen voor je poezenbeest wilt ‘ie er ineens niet meer in en blijft ‘ie voor de deur zitten.”

 • Suzanne
  Posted at 10:01h, 30 August Reply

  Oh wat mis ik mijn Senna nu :'( … Ik herken dit zo erg, van het apporteren tot aan de printer en de foto van de brievenbus!

 • Lauriëtte
  Posted at 11:23h, 30 August Reply

  Hahaha die foto voor het raam! Volgens mij apporteren alle poezen wel hoor! Tenminste, de kat van mijn buurvrouw wel!

 • Laura | Lauresque
  Posted at 17:38h, 30 August Reply

  Mijn kat praat. Dat is niet normaal toch? Hij vormt echte woorden. Vooral als ‘ie eten wilt, haha.

 • Sas
  Posted at 08:42h, 01 September Reply

  Haha herkenbaar hoor! Ik heb ook een apporterende poes 😀 Zooooo hilarisch.

 • Saskia
  Posted at 16:36h, 18 September Reply

  🙂 super herkenbaar. De gekke ik-breek-de-tent-af-buien, het apporteren van propjes papier. Met drie stuks poekies (inclusiek een Senna) kan ik wel zeggen dat katten geweldige beesten zijn die toch blijven verrassen 🙂

 • Minous Willemsen
  Posted at 21:46h, 21 September Reply

  Min jongste kat (6) loopt idd als een dwaas door het huis heen te rennen….
  apporteren daarwas één van mijn helaas overleden katten een ster in en ik heb ook een kat gehad die braaf als een hondje mee liep als ik buiten ging wandelen…..MIjn andere kat, hij is nu 16, is vooral verzot op mijn laptop en ligt dolgraag …juist ja, op het toetsenbord….
  Heel herkenbaar dus en ben er gek op…

Post A Comment

CommentLuv badge