10 dingen die ik dit studiejaar wil bereiken

study

Morgen is het zover. De introductie van mijn nieuwe studie en ik ben zenuwachtig. Is dat normaal jongens? Vast niet. Want wie is er nou zenuwachtig voor een introductie? Ik kan mezelf al helemaal gek maken met het feit dat ik gewoon niet weet hoe ik mezelf voor moet stellen. Iets met een goede eerste indruk maken, weetjewel. Maar hier heb ik het al eerder over gehad en jullie zeiden massaal dat ik mezelf moest voorstellen op deze manier: “Hoi, ik ben Laura en ik kan heel goed dansen” *doet waggeldansje* “en ik ben dinsdag jarig”. Oké, mezelf kennende gaat het echt zoiets worden aangezien er donderdag na de introductie een festival voor alle eerstejaarsstudenten van de HvA is. Kan ik gelijk die ‘dansmoves’ van mij eens showen.

Oké, genoeg zenuwachtig geklets. Ik wil natuurlijk mezelf wat cliché-dingen voornemen in dit nieuwe studiejaar.

1. Ik wil mijn propedeuse in 1 jaar halen. Dit moet lukken toch jongens? Toch?

2. Ik wil netjes blijven schrijven in mijn schriften en niet alleen aan het begin van mijn schrift.

3. Ik wil mijn OV-chipkaart NIET kwijtraken.

4. Oh, en ik hou graag alles wat ik bezit heel. Zoals die nieuwe dure laptop waar ik nu op zit te typen en ik elke dag mee naar Amsterdam moet slepen.

5. Ook wil ik heeeeeeeel graag leren omgaan met Photoshop. Ik zit nu dus al de hele dag door tutorials te kijken en hoop mijn skills tijdens mijn studie wat te verbeteren. Natuurlijk hoop ik dat jullie ook het resultaat zien!

6. Er komt een nieuwe kitten. Een vriendinnetje voor Senna. Hoop ik. Oké ,dit had echt helemaal niks met studeren te maken.

7. Tijdens mijn vreetmomentjes op school hoop ik suikervrij te blijven eten. Zojuist kwam de postbezorger een hele fancy Mepal lunchset brengen. Natuurlijk review ik die binnenkort even.

8. IK WIL BLIJVEN GROEIEN MET MIJN BLOG. Zo, dat moest in hoofdletters want natuurlijk is dat het meest interessant voor jullie lezers. Ik hoop dat er nog een beetje tijd overblijft om te bloggen.

9. Graag, heel graag, wil ik hoge cijfers halen. De motivatie is er gelukkig al.

10. En als laatste: ik wil het gewoon leuk hebben met/op mijn studie!

No Comments
 • Liliane
  Posted at 18:12h, 26 August Reply

  De laatste is het allerbelangrijkste! 😉

 • Ryanne
  Posted at 18:18h, 26 August Reply

  Heel veel succes dit schooljaar & dat netjes schrijven in je schrijft aan het begin van een nieuw jaar is heeel herkenbaar haha

 • Laura
  Posted at 18:22h, 26 August Reply

  Goed lijstje! Alvast heel veel succes. Als je je studie leuk vindt, is het zeker mogelijk om de p in één jaar te halen hoor 🙂

 • Pauline
  Posted at 18:36h, 26 August Reply

  Mooi lijstje! Ik heb ook een nieuwe lunchbox laatst gekocht, ideaal ding met 2 lagen. Ik ben er weer helemaal klaar voor om OOK tijdens de studie gezond te blijven eten!

  Liefs,
  Pauline

 • Osina
  Posted at 19:49h, 26 August Reply

  Herkenbaar! Overmorgen is de introductie van mijn nieuwe studie. Ik ben ook best zenuwachtig!

 • Stella
  Posted at 19:52h, 26 August Reply

  Jaaaa een vriendinnetje voor Senna, ahhhhhgossie! Smelt. En het is helemaal niet gek dat je zenuwachtig bent, dat is juist heel normaal. Het is ook zo nieuws en spannend etc. Ik weet zeker dat het wel goed komt met jou daar (: En aan dit lijstje te zien ga jij het he-le-maal maken. En dat netjes schrijven in het begin van een schrift en daarna onleesbaar schrijven, herkenbaar! Liefs!

 • Ysanne
  Posted at 20:04h, 26 August Reply

  Haha, succes met dat waggeldansje! Maar serieus, nergens voor nodig om nerveus te zijn! Komt allllllemaal goed 🙂

 • Simone
  Posted at 20:08h, 26 August Reply

  Leuk lijstje. Heel veel succes en vooral veel plezier morgen!

 • Karlijn
  Posted at 20:19h, 26 August Reply

  Is niet iedereen zenuwachtig voor de introductie? Ik kan het me heel goed voorstellen haha. In ieder geval heel veel succes en plezier morgen!

 • Styling Note
  Posted at 20:27h, 26 August Reply

  Succes morgen!

 • Linda
  Posted at 23:25h, 26 August Reply

  Alvast heel veel succes én vooral plezier! Hou je vooral aan je laatste punt, hoewel de rest ook wel goed komt denk ik! 😉 Oh en kittens zijn héél belangrijk!

 • Stephanie
  Posted at 23:41h, 26 August Reply

  Goed lijstje, gaat vast helemaal goedkomen 😀
  Zet ‘m op!

 • Dina
  Posted at 07:13h, 27 August Reply

  ZET ‘M OP!

 • Laura
  Posted at 08:20h, 27 August Reply

  Niet meer schoolgaand, maar oh, wat herken ik nummer twee! Nu nog steeds met agenda’s en nieuwe notitieboekjes. Oh en valt nummer 8 niet stiekem onder studie ontwijkend gedrag? 😉

 • inge
  Posted at 08:35h, 27 August Reply

  oh zo herkenbaar! ik had vorige week introductie en was ook pittig zenuwachtig hoor! stiekem is iedereen een beetje een bange schijterd als het gaat om super tof geweldig over komen.
  komt allemaal goed hoor (:

 • Lauriëtte
  Posted at 11:11h, 27 August Reply

  Mooie doelen! 😀 Heel veel succes vandaag! Komt vast helemaal goed! 🙂

 • Berber
  Posted at 18:00h, 27 August Reply

  Ahh, als je hulp wil met Photoshop, roep maar 🙂 Veel succes volgend jaar, het komt vast goed!

 • Bettie
  Posted at 20:29h, 27 August Reply

  Het is heel normaal om zenuwachtig te zijn hoor. Was ik ook heel erg, maar is mij 100% meegevallen en ik liep een week rond in de Ardennen met 100 man die ik niet kende. Jouw doelen zijn goed en realistisch! Komt helemaal goed! 🙂

 • Kim / Vintage & Beauty
  Posted at 08:52h, 28 August Reply

  Leuk geschreven! Ik wens je heel veel succes dit jaar! Gaat vast allemaal goed komen oh en over je laptop: koop een goede hoes dat scheelt ook al heel veel ^^

 • Esther
  Posted at 12:05h, 28 August Reply

  Maak vooral veel plezier! Als je je P niet in 1 jaar haalt is het geen straf (: Als je hem vroeg of laat maar haalt haha

 • Anneleen
  Posted at 21:37h, 28 August Reply

  Ik wens je heel veel succes!!

 • Sabrina
  Posted at 15:09h, 31 August Reply

  Ah leuk lijstje! Heel veel plezier alvast, gaat vast helemaal goedkomen (:

 • Margriet
  Posted at 17:35h, 01 September Reply

  Wat een goede voornemens. Heel herkenbaar, dat voornemen over je schrift. Dat heb ik ook altijd met schriften, notitieboekjes en mijn agenda. En zenuwen hebben voor je introductiedag is heel normaal. Heel veel succes met je studie.

 • Hoe het met de studie gaat | Ooh La Lau
  Posted at 06:16h, 26 November Reply

  […] het begin van het studiejaar heb ik een lijstje opgesteld met de 10 dingen die ik dit studiejaar wil bereiken. Hoog tijd om jullie een update te […]

Post A Comment

CommentLuv badge