Recept: suikervrije spelt scones

Gisteren had ik weer eens honger (het zal eens niet hè)  en had ik zin om eens wat zelf te maken. Ik had nog speltmeel over en al gauw zocht ik het recept voor scones op. Oh en wat waren ze lekker! Ik had niet veel in huis, dus ik heb ze gegeten met crème fraîche, aardbeien en blauwe bessen. Dit kun je natuurlijk ook variëren met zelf geklopte slagroom etc. Mij leek het leuk om het suikervrije (JEEJ!) recept met jullie te delen.

Wat heb je nodig? 

250 gram speltmeel

3 theelepels bakpoeder

1/2 theelepel zout

1 ei

2 eetlepels melk (soya kan ook)

50 gram roomboter op kamertemperatuur.

Het recept is easy. Doe alle droge dingen in een kom (speltmeel, bakpoeder en zout) en mix dit goed. Kneed dit vervolgens samen met het ei, de boter en de melk tot een mooi balletje. Verdeel het deeg in 6 (of 5, haha) stukken en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Je kunt een beetje ei bewaren om de scones mee af te strijken, maar dat ben ik vergeten.

Vervolgens bak je de scones in +/- 12 minuten af op 225 graden Celsius in de oven.

Et voila! 

De scones vulden goed, maar dit komt natuurlijk ook door het speltmeel. Spelt heeft een langzame koolhydraat waardoor je een langer vol gevoel hebt. Komt de informatie die ik leer op het werk (bij de bakker) toch nog eens van pas hè?

Heb jij ook wel eens scones gemaakt? Zo ja, wat doe je er dan op? 

No Comments
 • Dina
  Posted at 06:15h, 14 July Reply

  Oeh lekker, scones. Oh en die weegschaal is leuk zeg!

 • Manon
  Posted at 12:14h, 14 July Reply

  Dat ziet er goed uit!

 • Sabrina
  Posted at 13:57h, 14 July Reply

  Ziet er lekker uit zeg!!

 • iiiThinkPink
  Posted at 19:59h, 14 July Reply

  Ziet er lekker uit!

 • alexa
  Posted at 21:33h, 15 July Reply

  handig recept en ze zien er nog steeds heerlijk uit

 • Marjet
  Posted at 15:46h, 16 July Reply

  Dit ziet er echt lekker uit! Denk je dat je het speltmeel ook kan vervangen met amandelmeel? (:

  • Laura
   Posted at 17:30h, 16 July Reply

   Gewoon proberen! Ik zou het eerlijk gezegd niet weten…

 • Inge
  Posted at 09:12h, 24 July Reply

  Njummie! Ziet er lekker uit!
  Zou je er bijvoorbeeld ook stukjes fruit door kunnen doen? Heb jij daar ervaring mee?

 • Veerle
  Posted at 09:27h, 25 July Reply

  Wauw, heerlijk! Ik heb meteen inspiratie voor een heerlijk zondags ontbijtje! Super tip, Laura!

 • silke
  Posted at 15:35h, 21 December Reply

  Hey,

  Ik probeer net dit recept uit, maar ik heb de indruk dat mijn deeg heel kruimelachtig is. Is dat normaal?

  • Laura
   Posted at 16:33h, 21 December Reply

   Misschien ietsjes meer boter erbij doen? 🙂 Bij mij viel het kruimelachtige wel mee!

 • Afternoon tea with sugar free scones | Yummy or Yucky
  Posted at 20:20h, 27 December Reply

  […] online op zoek naar een recept zonder suiker en na even (lees 30 minuten) surfen vond ik eindelijk een degelijk recept. Om eerlijk te zijn vergeleek ik gewoon de foto’s van de verschillende websites en koos ik […]

 • Riek
  Posted at 21:49h, 17 January Reply

  Dag Laura,

  Heb je ook een receptenboekje: bakken zonder suiker en dan met name koekjes en cake? Of recepten?

  Riek

 • Dominique
  Posted at 22:08h, 21 November Reply

  Ik heb jouw recept geprobeerd en het valt mij op dat je er lang op kan teren. Een goed tussendoortje dus!

  Mocht je nog op zoek zijn naar een cake zonder suiker, ik had laatst een heerlijke chocolade courgette cake gebakken: http://www.10-kilo-afvallen.nl/cake-zonder-suiker/

Post A Comment

CommentLuv badge