Hotspot: restaurant de Sjalot Nijmegen

Zoals jullie gisteren konden lezen ben ik het afgelopen weekend er spontaan even tussen uit geweest met mijn vriend. Naar Nijmegen. Vooraf heb ik op onze favoriete zoekmachine opgezocht naar een leuk, niet te duur, biologisch restaurant in Nijmegen. Daar kwam restaurant de Sjalot uit, een leuk biologisch, fairtrade en duurzaam restaurantje dat zicht niet ver buiten het centrum van Nijmegen bevindt.

De Sjalot heeft een Arabisch Franse keuken met ‘uitstapjes naar her en der’. Ze werken onder andere met mensen met en beperking en mensen die een flinke afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Ook werken ze volgens de MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), dit zie je terug in onder andere de biologische producten, het zelf telen van de groenten en het lokaal inkopen. Na dit allemaal gelezen te hebben werd ik nieuwsgierig en reserveerde ik een tafel voor twee.

De Sjalot is een klein en knus restaurantje met een mooi interieur waar je de Arabische invloeden ook in terug kunt zien. We werden leuk ontvangen en kregen al snel de menukaart waar het water van in mijn mond liep. Ook al had ik nooit nooit Arabisch gegeten. Ik koos voor de Tajine (omdat ik dat zo graag een keer wilde proberen) Boeuf la Lavande, een Marokkaanse runderstoof met seizoensgroenten uit eigen moestuin en met lavendel. De seizoensgroenten was bij dit gerecht courgette. Mijn vriend koos voor de Mrouzia, zacht authentiek lamsvlees op Marokkaanse wijze bereid geserveerd in couscous.

En wat ik ervan vond? JEETJE, ik heb nog nooit zo lekker in een restaurant gegeten. Dat is wel eens wat anders dat het standaard biefstukje of schnitzeltje. Mijn tajine had zoveel smaak, het rundvlees was echt perfect en over die lekkere verse groenten nog niet gesproken. Ik vond het zo lekker dat ik niet eens de koriander (waar ik normaal van walg) proefde. Moet je nagaan…

Wat ook fijn was is dat alles voor mij suikervrij was gemaakt. Ze hadden zelfs een aparte dressing voor over de sla voor mij erbij gedaan met o.a. arganolie.

Het toetje is ook speciaal voor mij als koos suikerloos gemaakt met yoghurt, nootjes, granaatappel en sinaasappel. Vreselijk lekker was het!

Mijn oordeel? Je krijgt waar voor je geld. Het eten is fantastisch en de service is goed. Een aanrader! Mocht je ooit in Nijmegen komen, ga hier zeker eten.

 

Adresgegevens & openingstijden: 
Restaurant de Sjalot
Groesbeeksedwarsweg 304a
6521DW
Nijmegen

Maandag en dinsdag gesloten.
Woensdag t/m zondag van 17:00 t/m 00:00.

No Comments
  • Dina
    Posted at 05:46h, 10 July Reply

    Oh geweldig, dit lijkt mij echt een restaurantje voor mij!

  • Leonie
    Posted at 09:12h, 10 July Reply

    Oh, wat leuk! Ik kom heel vaak in Nijmegen maar had nog nooit van de Sjalot gehoord. Als je de volgende keer een keertje koffie gaat drinken moet je eens langs gaan bij Mugs & Muffins waar ze suikervrije siroopjes voor de koffie hebben 😉

    • Laura
      Posted at 09:13h, 10 July Reply

      Jammer dat ik geen koffie lus! Haha.

    • Marlous
      Posted at 09:23h, 16 July Reply

      Oh en let op: suikervrij betekent wel vaak vol aspartaam. Ook niet veel beter. Starbucks heeft bijvoorbeeld ook suikervrije siropen, maar ik weet niet of het nou ‘beter’ is.. ;p

      • Laura
        Posted at 09:57h, 16 July Reply

        Nee ik probeer alle onnatuurlijke zoetstoffen te vermijden! Thanks voor de tip!

  • Melissa Leurs
    Posted at 09:43h, 10 July Reply

    Wat een leuke hotspot! Deze gave spot kende ik nog niet! Ik ga hem zeker eens bezoeken :). Mooie foto’s en leuk geschreven ook

  • Manon
    Posted at 11:23h, 10 July Reply

    Dit is echt een heerlijk restaurant ben er zelf ook geweest

  • Ria
    Posted at 19:42h, 10 July Reply

    Mooie foto,s. En wat is het eten mooi opgediend. Als ik weer in Nijmegen kom weet ik het wel…..

  • Aat
    Posted at 09:58h, 11 July Reply

    Laura,ik krijg er gelijk zin in .Heb het even voorgelezen aan je opa,het water liep hem uit de mond.
    Volgende week hebben wij vrij reizen,wie weet doen wij “De sjalot” even aan.

    • Laura
      Posted at 13:38h, 11 July Reply

      Leuk oma! Zou ik zeker doen!

  • Sabrina
    Posted at 10:12h, 11 July Reply

    Wat ziet het er mooi uit! En dat eten, wauw!

  • Eva
    Posted at 11:46h, 11 July Reply

    Oooh wat ziet dat eten er onwijs lekker uit zeg!

  • alexa
    Posted at 11:54h, 11 July Reply

    Jeetje ziet er heel erg goed uit inderdaad! nog beter om te lezen dat het net zo lekker is als dat het eruit ziet!

  • Irma
    Posted at 14:29h, 11 July Reply

    Echt, het is daar zeker zo leuk, lekkeren gezellig als hier beschreven wordt! Een absolute aanrader!

  • Marlous
    Posted at 09:21h, 16 July Reply

    Wat toevallig, gisteren begon iemand hierover tegen mij. Ik kende het nog niet, maar na het zien van jouw (prachtige!) foto’s wil ik er zeker heen! Mijn moeder woont daar echt heel dichtbij, dus dat is lekker handig.

  • E.
    Posted at 06:48h, 17 July Reply

    Wat ziet dat er leuk uit zeg!

  • 25 food vragen tag | Ooh La Lau
    Posted at 10:32h, 22 November Reply

    […] Restaurant in Leiden. Als ik wat verder uit de buurt kijk is mijn lievelingsrestaurant 100% zeker de Sjalot in Nijmegen. De eerste foto van dit artikel is daar ook gemaakt. Omdat ik suikervrij eet hadden ze […]

Post A Comment

CommentLuv badge