Tip: biologische groentepakketten van Kievit.

DSC_1116

Onder het mom van gezonder eten wilde ik eens iets nieuws uitproberen. Nou ja, niet echt nieuws want mijn ouders zijn al jaren lid van het biologisch groente- en fruitbedrijf Kievit. In de bollenstreek (+ regio Haarlem/Den Haag) kun je lid worden van Kievit. Kievit is een bedrijf dat geheel biologische groenten- en fruit pakketten levert. Elke woensdag kun je je pakket ophalen óf wordt het bij je thuis bezorgd.

Ik probeerde afgelopen week de basis klein groentepakket. Dit pakket kost €7,- per week. Hieronder zie je sneak peak met alle mogelijkheden, voor de nieuwsgierige luitjes onder ons. Je hebt een proeftijd van 4 weken, daarna wordt je vast lid en staat er elke week een verrassing voor je klaar.

Nu zijn jullie vast nieuwsgierig wat ik, de ‘alles-moet-zo-goedkoop-maar-zo-goed-mogelijk- studente’ er van vond. Laat ik eerst maar eens zeggen dat ik een heerlijk welkomstpakket heb gekregen! Met biologische kaas, noten en verse appelsap! Het is allemaal al op…

Dan nu het groentepakket. Daar zat in: bloemkool, prei, snijbiet, tuinbonen en komkommer. Het is leuke aan het pakket is dat je nooit weet wat je krijgt. Je kunt dan wel aangeven dat je bijvoorbeeld geen spruitjes lust, maar het is elke week een verrassing. Je krijgt er wat recepten bij om onbekende soorten groenten uit te proberen. Ik weet nog wel dat ik en mijn ouders ons regelmatig afvroegen wat dat nou weer voor een groente was.

De groenten zelf zaten vól met smaak (en natuurlijk vitamines). Precies zoals het hoort te zijn. Ik wist stiekem niet dat een saaie komkommer zo lekker kon zijn. Nu schaam ik me even.

Na het uitproberen van dit pakket ben ik er helemaal over uit: ik ga vaker biologisch eten. Het is zoveel lekkerder en zoveel gezonder! Oké, het is niet misschien niet studenten-budget waardig. Maar af en toe moet het kunnen toch?

Eet jij wel eens biologisch? 

No Comments
 • Lauriëtte
  Posted at 06:15h, 07 July Reply

  Wat fijn! Een soort Hello Fresh alleen dan een stuk goedkoper! Heel goed dit soort initiatieven!

 • Maaike
  Posted at 07:19h, 07 July Reply

  Oh, het is dat ik niet in de omgeving Den Haag/Haarlem woon. Eens kijken of Amsterdam ook zo’n initiatief heeft dat niet zo duur is!

 • Dina
  Posted at 07:28h, 07 July Reply

  Wat leuk zeg, die groentepakketten! Ekoplaza verkoopt ze volgens mij ook. Ik haal het liefst zelf groente in de winkel, zodat ik zelf kan kiezen wat ik eet (wel altijd biologisch trouwens).

 • Naomi
  Posted at 07:50h, 07 July Reply

  Wat leuk zeg! Lijkt me heel leuk en grappig om eens te proberen.
  Liefs,

 • E.
  Posted at 19:49h, 08 July Reply

  Ik heb ook een tijd zo’n pakket gehad; zo lekker! Ook superleuk, want daardoor wordt je verplicht om veel meer divers te gaan eten (ik had de neiging om iedere week een beetje dezelfde soort groentes te kopen, nu kon dit niet).

Post A Comment

CommentLuv badge