Oh la, Leiden.

DSC_1064

Op het laatste moment pakte ik de camera voordat ik bij S. achterop de scooter stapte. Om wat foto’s te maken van mijn stad. Oké ik speel vals, ik woon al ruim een half jaar niet meer in Leiden. Maar toch voelt Leiden als ‘mijn stad’. Later als ik groot ben wil ik dan ook graag een mooi grachtenpand. In Leiden dan. Want ik woon inmiddels al in een supermooi grachtenpand vlakbij Leiden. Of wil ik toch liever naar Limburg verhuizen? Maar to the point, ik speelde dus een toerist met mijn camera. Om jullie te laten zien hoe mooi Leiden wel niet is.

Als je in Leiden bent, ga dan zeker even naar de burcht en loop eens door de straatjes rondom de burcht. Love it! De deur waarop ik klop is van het Leiden American Pilgrim Museum. Dat is een klein museum gewijd aan de Pilgrim Fathers. Deze Pilgrims waren puriteinse vluchtelingen en verbleven zo’n 12 jaar in Leiden. Best leuk om naar binnen te gluren!

Vlakbij, aan de botermarkt, zit ook de leuke lunchroom ROOS. Waar ik al eerder een artikel over schreef.

Oh en als je dan toch in de buurt van de burcht bent… Er zit in de Burgsteeg ook een piepkleine kringloopwinkel van Terre Des Hommes! Ook al is hij piepklein, ik was er de vorige keer goed geslaagd.

Tadaaaaaaa! Er zit ook een Dille & Kamille in Leiden. Ik hoef jullie niet meer te vertellen hoe leuk die winkel wel niet is hè? Deze winkel zit ook aan de Botermarkt, vlak bij lunchroom ROOS.

Deze ‘hotspot’ wil ik jullie ook nog even meegeven. Ik had niet genoeg foto’s gemaakt om er een apart artikel van te maken, maar ik wilde dit toch even met mijn lieve lezers en lezeressen delen.

Aan de Stille Rijn, langs de gracht zit een biologisch, duurzaam en fairtrade lunchrestaurant. Ik kan niet zeggen hoe het eten daar smaakt, want dat heb ik nog niet geprobeerd, maar de menukaart zag er goed uit en het sapje was heerlijk! Op donderdag, vrijdag en zaterdag serveren ze een vegetarisch menu. Klinkt goed! Ga ik binnenkort even uitproberen én dan maak ik er wel een hotspot-artikel over.

No Comments
 • Stella
  Posted at 18:17h, 29 June Reply

  LEIDEN. JA. Kom maar lekker in Leiden wonen hoor, hihi! Gezellig! Ik ga jouw lijstje zekerweten aflopen in de eerste dagen dat ik er woon! Knuffel!

 • Ria
  Posted at 18:28h, 29 June Reply

  Inderdaad een geweldige stad. En als je bij Roos bent, vergeet dan niet de cheesecake te bestellen. Mmmmm

 • corine
  Posted at 18:35h, 29 June Reply

  leuke tips Lau, thnks!

 • Annebelle
  Posted at 18:44h, 29 June Reply

  Door jou was ik toen ook langs Roos geweest 🙂

  • Laura
   Posted at 20:15h, 29 June Reply

   Leuk/lekker is het daar he!

 • Lauriëtte
  Posted at 06:11h, 30 June Reply

  Ziet er heel erg gezellig uit! Misschien eens in een weekend naartoe, lekker rondwandelen! 🙂

  • Laura
   Posted at 11:16h, 30 June Reply

   Als je nog meer tips wilt weten: mail maar!

 • Lotte
  Posted at 19:20h, 03 July Reply

  Mijn mooie / fijne Leiden! ♥

Post A Comment

CommentLuv badge