Kringlooptips!

share

Het is geen geheim meer dat ik van tweedehands interieurspulletjes hou. Het huis staat er vol mee en ik ben nog lang niet klaar met verzamelen. Mijn liefde voor tweedehands is vorig jaar begonnen toen ik op kamers ging en is uit de hand gelopen toen ik ging samenwonen. Sindsdien bezoek ik een paar keer in de maand verschillende kringloopwinkels en ben ik zelfs kringlooptouren gaan houden.

Omdat ik wel eens de vraag krijg hoe ik nou aan al die leuke tweedehands spulletjes kom, wil ik er graag een blogje over schrijven. Met mijn tips en ervaringen over kringloopwinkels. Ik zeg niet dat dit dé tips zijn, dus ik heb een ruimte overgelaten voor de tips die jullie (hopelijk) achterlaten in de comments. Zo hebben we een groot artikel van kringlooptips! Leuk toch?

Mijn tips: 

1. Neem de tijd. Verwacht niet dat je binnen 5 seconden weer uit de kringloop loopt met volle handen. Een kringloop is meestal groot en heeft véél spullen waar je tussen kan graaien.

2. Maak een plan. Ik probeer eens in de week naar de kringloopwinkel te gaan. Het liefst midden in de week (of op donderdag). Zoek van tevoren uit naar welke kringloopwinkels je wilt gaan en maak een handige route. Vraag ook je omgeving naar hun ervaringen. Zo ben ik erachter gekomen dat je bij een bepaalde kringloop gemakkelijk kunt afdingen!

3. Zoek niet iets specifieks. Dat is onmogelijk. Het is een rommeltje in de kringloop en zie tussen bijvoorbeeld al die boekenkasten maar een boek te vinden dat je leuk vindt. Je moet er gewoon tegenaan lopen. Dit sluit aan bij het volgende punt:

4.. Heb geduld. Misschien loopt je eerste keer kringloop wel uit in een fiasco, maar zet door! Je moet geluk hebben wil je iets vinden wat je echt leuk vindt.

5. Kijk in de vitrines. Hier worden meestal de wat meer bijzondere spulletjes bewaard. En meestal ook voor een laag prijsje. Zo heb ik mijn zilveren theelepeltjes voor €5,50 in een vitrine gevonden.

7. Wees voorbereid. Neem genoeg kleingeld mee en zorg dat je vervoer/tasjes hebt voor je spulletjes.

8. Neem niet alles mee wat je leuk lijkt omdat het zo goedkoop is. Denk erover na of je het echt wilt en of je het echt mooi vindt. Straks kom je in een TLC-programma over een probleem met verzamelen (grapje).

9. Ga naar de dorpjes buiten de steden. De kringlopen in grote steden staan er meestal om bekend dat ze wat duurder zijn (en dat de spullen gauw weg zijn). Dus Google even naar kringlopen buiten de steden!

Tips van jullie:

Van Ilse : Haal je boeken bij de kringloop en breng ze weer terug. 

Dit is een tip die ik van mijn buurvrouw kreeg! Wij hebben een kringloopwinkeltje vlakbij die boeken verkoopt voor €0,50ct. per stuk en die alle opbrengsten aan Terre des Hommes doneren. Zij haalt daar gewoon ál haar boeken en als ze ze uit heeft geeft ze ze weer terug. Als je namelijk je boeken bij de bibliotheek haalt ben je zo vaak te laat dat je dat geld toch wel kwijt bent aan boete’s (zij en ik tenminste wel en nu gaat dat geld tenminste naar een goed doel!

Tegenwoordig geven we de goede eerst nog aan elkaar en kan de ander ze naar de kringloop brengen als hij uit is.

Van Remy: Ga inderdaad niet naar iets zoeken, je loopt er vanzelf tegenaan.

Marije en ik waren een periode echt op zoek naar antieke bijzettafeltjes. Never nooit gevonden dus hier in de randstad. We zijn gestopt met zoeken en opeens per toeval kwamen we in Sneek twee hele leuke tafeltjes tegen. Gelijk meegenomen

Mijn tip is dus zoals je zegt niet zoeken, je komt er vanzelf eentje tegen. En de winkels buiten de randstad zijn inderdaad leuker!!

No Comments
 • Kim
  Posted at 09:31h, 25 June Reply

  Leuk! Ik ga sinds een tijdje ook steeds vaker heen, zo leuk 🙂

 • Ilse
  Posted at 09:59h, 25 June Reply

  Dit is een tip die ik van mijn buurvrouw kreeg! Wij hebben een kringloopwinkeltje vlakbij die boeken verkoopt voor €0,50ct. per stuk en die alle opbrengsten aan Terre des Hommes doneren. Zij haalt daar gewoon ál haar boeken en als ze ze uit heeft geeft ze ze weer terug. Als je namelijk je boeken bij de bibliotheek haalt ben je zo vaak te laat dat je dat geld toch wel kwijt bent aan boete’s (zij en ik tenminste wel 😉 en nu gaat dat geld tenminste naar een goed doel!

  Tegenwoordig geven we de goede eerst nog aan elkaar en kan de ander ze naar de kringloop brengen als hij uit is.

 • Manon
  Posted at 12:18h, 25 June Reply

  Wat gaaf zeg

 • Remy | BakingBeautyNL
  Posted at 12:21h, 25 June Reply

  Marije en ik waren een periode echt op zoek naar antieke bijzettafeltjes. Never nooit gevonden dus hier in de randstad. We zijn gestopt met zoeken en opeens per toeval kwamen we in Sneek twee hele leuke tafeltjes tegen. Gelijk meegenomen 😉

  Mijn tip is dus zoals je zegt niet zoeken, je komt er vanzelf eentje tegen. En de winkels buiten de randstad zijn inderdaad leuker!!

  Nu nog alleen verven, daar heb ik een hekel aan 😉

 • Nadine
  Posted at 12:32h, 25 June Reply

  Leuke tips hoor! Ik ben ook dol op kringloop-struinen;)

 • Annebelle
  Posted at 13:06h, 25 June Reply

  Ik was laatst ook geweest en nu ben ik fan! Super leuke theekopjes 🙂

 • Melissa
  Posted at 16:26h, 25 June Reply

  Erg leuk om te lezen! Misschien moet ik ook maar weer eens heen gaan.

 • Aat
  Posted at 16:46h, 25 June Reply

  Mijn wens was,het hebben van een bid stoeltje.op markt plaats kwam ik ze nog wel eens tegen maar vond dat teveel rompslomp.
  Jaren later kwam ik bij ons in de buurt in de kringloop winkel en niet echt meer op zoek zomaar mijn bidstoel tje tegen voor €7.50 ik gebruik hem veel.

 • Kim / Vintage & Beauty
  Posted at 16:50h, 25 June Reply

  Oh de kringloop vind ik ook altijd zo leuk! Heb door de jaren heen echt te veel verzameld haha.

 • Karlijn
  Posted at 18:08h, 25 June Reply

  En vooral die tijd he?! Ik wil altijd zo graag iets vinden, dat ik te ongeduldig ben. Ik wil gewoon nu iets leuks vinden en niet pas de 10e keer 😉
  Goede tips, ik ga ze onthouden!

 • Anne
  Posted at 19:11h, 25 June Reply

  Leuke tips! Ik hou echt van kringloopwinkels.
  Ik ga vaak ook gewoon als ik de tijd heb een aantal keer door hetzelfde pad heen, zo zie ik elke keer weer andere dingen en probeer ik geen schatten over het hoofd te zien!

 • Tricia Maes
  Posted at 19:23h, 25 June Reply

  Oh heerlijk, kringloopwinkels!!! Ik ga zelfs met mijn beste vriendin 2x per jaar (tja een gezin, dus we pakken de momentjes ‘vrij’ die we hebben!) op ‘kringloop-tour’! Een aantal leuke kringloopwinkels bij ons in de buurt! Heerlijk! Ook voor vintage kleding ; ) ! Super tips; het klopt allemaal!

 • Dinja
  Posted at 19:42h, 25 June Reply

  I love kringloopwinkels!! Ik kom altijd wel met iets thuis!
  Hopelijk heb ik vanaf volgende week weer eens tijd om erheen te gaan (:

 • Lauriëtte
  Posted at 06:15h, 26 June Reply

  Fijne tips! Zoals ik ook al zei op Twitter is het hier in Rotterdam zo duur! 🙁 Zag een mooie kopje met schoteltje met engelse bloemetjes, zeven euro! Ik vind dat best prijzig.. Misschien moet ik inderdaad eens buiten de stad gaan kijken! 🙂

 • Nele
  Posted at 10:20h, 29 June Reply

  Heel erg leuk, ik moet er ook maar eens gaan kijken naar spulletjes 🙂

 • Jill
  Posted at 10:34h, 29 June Reply

  Handige tips, ik vind het altijd zo leuk om opzoek te gaan naar mooie spulletjes 🙂

 • Liese
  Posted at 10:46h, 29 June Reply

  Wat een leuke tips!
  Ik hou ook zo van de kringloop, je vindt er altijd wel iets leuks 🙂

 • Cecily
  Posted at 21:55h, 01 May Reply

  Heb je misschien ook zulke tips voor vrij- of vlooienmarkten?

  • Laura
   Posted at 08:22h, 13 May Reply

   Ik ga helaas niet meer vaak naar vrij-/vlooienmarkten. Ik kan je de IJhallen in Amsterdam wel aanraden!

Post A Comment

CommentLuv badge