Over mijn zoveelste kringlooptour.

Ik was vrij vrijdag. Geen werk en de tentamens zijn gemaakt. En wat doe je dan? Juist, dan ga je een kringlooptour doen. Ik weet niet of dat een woord is, maar bij deze. Ik begon de tour in mijn hometown, ging daarna naar een naastgelegen town en vervolgens bezocht ik 3 kringlopen in Leiden. Als tweedehands-fanaat moet je toch wat?

Ik vind het heerlijk om in een muffe en stoffige kringloopwinkel te struinen en om tussen alle rotzooi de leuke en bijzondere spulletjes te vinden. En om de omaatjes die als vrijwilliger daar werken gedag te zeggen, om vervolgens samen de tulpen op de zilveren theelepeltjes te bewonderen. Mijn manier van die-hard shoppen, als arme studente kan ik immers niet altijd designer spullen veroorloven. En oké, mijn interieursmaak bevat ook gewoon het woord: ‘vintage’ (dat klinkt iets sjieker dan meuk hè).

Als eerst: een bordje voor de blogrecepten. Die had ik ècht nodig. En hij is mintgroen. Dus die zat gauw in mijn mandje.  Misschien als ik weer wat lekkers heb gemaakt, kom je dit bordje weer tegen bij een recept.

Deze aardewerken pot is voor op euhm, even denken, het balkon! Mooie plek ja. Kan misschien wel een leuk aardbeienplantje in!

Ja inmiddels het achtste exemplaar van de Amstel Bier bierpullen. Afgelopen zomer kocht ik er al 6 op vlooienmarkt bij de IJhallen, een paar maanden geleden één bij de kringloop en nu weer 1. Het is een reserve, voor als er weer één kapot valt. Want jullie weten allemaal al hoe onhandig ik wel eens ben…

Kijk deze bloemige theelepeltjes dan! Ze zijn verzilverd en kunnen in de vaatwasser, dat verzekerde één van de omaatjes mij. Ik heb al een paar zilveren theelepeltjes gehad van mijn eigen oma en deze passen mooi bij de collectie. Eigenlijk zoek ik nog zilveren theelepeltjes met vlindertjes. Weet iemand waar ik die kan vinden? Als je ze ergens in een kringloop o.i.d. ziet: neem contact op! Ik herhaal: neem direct contact op!

Ook kocht ik nog een boek en een gloednieuwe Philips strijkbout voor een prikkie (ik had er nog geen), maar ik denk niet echt dat jullie zitten te wachten op een foto van een strijkbout…

 

No Comments
 • Evelien
  Posted at 07:15h, 22 June Reply

  Whieeee! Kringlooptouren is zó leuk. En wauw dat bordje is zo leuk, en ook nog eens in het mintgroen! Heel mooi <3

 • Manon
  Posted at 08:45h, 22 June Reply

  Wat een leuke items.

 • Lauriëtte
  Posted at 08:54h, 22 June Reply

  Leuke spulletjes! Ik ben toevallig afgelopen week naar een kringloopwinkel geweest en alles was zo duur! Een super leuk engels kopje met schoteltje, zeven euro!

  • Laura
   Posted at 09:12h, 22 June Reply

   Dan ben je wel naar een hele dure geweest ja!

 • Dagmar
  Posted at 09:05h, 22 June Reply

  Waauw wat een eyecatchers en prachtige items! Heel erg mooi! En nu ben ik natuurlijk wel erg benieuwd naar je strijkbout haha <3 Heerlijk artikel om te zien en te lezen!

  • Laura
   Posted at 09:12h, 22 June Reply

   Haha grapjas!

 • Stella
  Posted at 09:48h, 22 June Reply

  Ik ging laatst naar de kringloopwinkel bij mij in de buurt; geen succes. Ik zou graag dingetjes vinden zoals jij, wieeee zo leuk! Veel plezier ermee/ervan/eraan whateverrrr, hihi. Knuffel!

 • Melissa
  Posted at 10:12h, 22 June Reply

  Dat bord! Wat enorm cute!

 • Annebelle
  Posted at 10:30h, 22 June Reply

  Ik vind dit ook heel leuk om te doen, ben zo eigenlijk theekopjes + schotels gaan sparen 🙂

 • Kringlooptips! | Ooh La Lau
  Posted at 09:21h, 25 June Reply

  […] de wat meer bijzondere spulletjes bewaard. En meestal ook voor een laag prijsje. Zo heb ik mijn zilveren theelepeltjes voor €5,50 in een vitrine […]

 • Dinja
  Posted at 19:43h, 25 June Reply

  Leuke aankopen!
  Ik hou ook altijd wel van een voorraad – ik vind het vreselijk als ik weer eens onhandig ben dat ik weer iets laat vallen.

Post A Comment

CommentLuv badge