Koos suikerloos: een update.

2014-06-19 03.41.43 1

Voor de mensen die geen zin hebben om een heel verhaal te lezen: Plan B werkt! IK HEB MEER ENERGIE!

En nu voor de mensen die wél een heel verhaal willen lezen over mijn ervaringen over de eerste week zonder suiker. Blijf vooral doorlezen. Speciaal voor de lezers die erom vroegen:

Vorige week kondigde ik aan dat ik ging stoppen met suiker. Ik was al een paar weken vermoeid maar er kwam na een bloedonderzoek helemaal niks uit. Vervolgens ben ik overgestapt op plan B: dáág, suiker. Ik wist al van mezelf dat ik aardig suikerverslaafd was. Ik had de hele dag door zoete dingen en bakjes thee met suiker nodig om mezelf goed te blijven voelen. Als ik even een paar uur geen suiker at merkte ik dat direct. Foute boel, weet ik nu. 

Maar, plan B dus. Ik verzamelde zo veel mogelijk informatie als dat ik kon en besloot per direct (dat is vorige week donderdag dus) te stoppen met het eten van geraffineerde suikers.

2014-06-19 04.33.08 1

En ik heb het geweten… Mijn weekend bestond uit: misselijk, rusteloosheid, suikercravings, nóg ergere moeiheid. Om het even korter samen te vatten: op bed liggen.

Maar ik weet nu ook dat mijn plan B werkt…

Na het weekend voelde ik me veel en veel beter. Ik werkte zonder moe te worden van 8-17 en ging daarna nog doodleuk het interieur veranderen (voor resultaat: zie bovenste afbeelding). Dit is eigenlijk de rest van de week zo gebleven. Alleen de cravings naar zoete dingen (vooral als je bij een bakker werkt…) blijven lastig. Ik ben benieuwd wat de komende weken mijn gaan brengen…

Eet jij toevallig ook suikervrij? Wat zijn jouw ervaringen? 

15 Comments
 • Suzanne
  Posted at 06:43h, 20 June Reply

  Oh jaa vreselijk wanneer je die afkickverschijnselen krijgt en er echt even door heen moet. Ik had ze laatst weer nadat ik een week lang had gegeten wat los en vast zat. Bluh wat voelde ik mij ellendig, maar wat is het fijn als jij dat beetje energie meer hebt door die rottige suiker te laten staan. Ik heb trouwens een super lekker receptje online vandaag suikervrij, ik ben verslaafd! Ook wel wat voor jou! Topper!

 • Stella
  Posted at 06:43h, 20 June Reply

  Wauwie wat goed van je! Ik wil dit stiekem ook erg graag, maar ik weet echt niet hoe ik eraan moet beginnen en waar ik de discipline vandaan moet toveren. Misschien vanaf het wonen in Leiden, als ik meer zicht heb op wat er in huis komt en wat ik eet! Ik denk echt dat ik het dan ga proberen! Voor jou; fijn dat jij je zo veel beter voelt nu. (: Super! Liefs!

 • Aat
  Posted at 06:47h, 20 June Reply

  Heerlijk voor jou dat het beter gaat,excuus dat ik jou die verslaving heb doorgegeven.

 • Xandra
  Posted at 09:36h, 20 June Reply

  Wat goed! Ik moet zeggen dat ik het er best zwaar mee heb eigenlijk. Wat zitten er toch veel suikersoorten in voedsel!

  • Laura
   Posted at 17:00h, 20 June Reply

   Ja he! Ik sta soms ook verbaasd te kijken…

 • alexa
  Posted at 10:16h, 20 June Reply

  Jeetje wat goed het is echt super goed dat je er zo mee bezig bent. Ik wil het ook wel maar er zitten in zoveel dingen suiker dat het gewoon zoooo moeilijk is helaas 🙁

  • Laura
   Posted at 16:59h, 20 June Reply

   Ja inderdaad! Suikervrije dingen vinden is ook niet het makkelijkste taakje. Je moet er echt 100% achter staan.

 • E
  Posted at 10:20h, 20 June Reply

  Ik vind je huis zo leuk he! Maar even over op je vraag: ik ben allergisch + weet inmiddels de kracht van goede voeding, dus ik eet al jaren suikervrij. Voordeeltje voor mij is dat het me met de paplepel is ingegoten (ik kom uit een hyper allergisch gezin dus gezonde voeding en het weren van supermarktrotzooi stond altijd centraal binnen onze opvoeding ;))

 • Annebelle
  Posted at 11:42h, 20 June Reply

  Hmm, interessant. Misschien toch een keer slim om te proberen 🙂

 • Roxanne
  Posted at 12:20h, 20 June Reply

  Ik vind het heel knap dat je het doet. Persoonlijk eet ik niet heel veel suikers omdat ik simpelweg veel zelf kook en ook weinig tot niet snoep. Maar ik kan mij voorstellen dat je inderdaad wel voelt als je gaat minderen met suiker

 • Janouk
  Posted at 15:12h, 20 June Reply

  Mag ik vragen hoe je die ontzettend leuke muur hebt gemaakt met die wereldkaart erop?

  • Laura
   Posted at 16:58h, 20 June Reply

   Je bedoelt waar die wereldkaart vandaan komt? Die komt van Fonq.nl !

 • Lauriëtte
  Posted at 09:28h, 21 June Reply

  Wat goed! Ben vooral erg benieuwd wat je nu eet, om wel voedingsstoffen binnen te krijgen maar geen suiker. Dat was voor mij namelijk het probleem waardoor het niet zo goed lukte. In alles zit suiker..

 • Laura | Lauresque
  Posted at 22:01h, 21 June Reply

  Woah! Inspiratie: check!
  Nu nog doen… Ik vind ‘t een beetje eng omdat ik herstellende ben van een eetstoornis en deze niet wil triggeren.. Maar alle klachten zijn er. Dus het zou wel echt een verbetering zijn.

  Ik ga hier in ieder geval wel op letten!
  Liefs.

 • Dina
  Posted at 06:24h, 27 June Reply

  Als je stopt met dingen te eten, merk je pas wat het met je lichaam doet! Erg eigenlijk hè?
  Die wereldkaart op de muur vind ik trouwens heel mooi.

Post A Comment

CommentLuv badge