Recept: gezonde gember-munt-citroen slushpuppy

DSC_0976

Iedereen heeft wel eens een slushpuppy opgedronken (of eet je die?). Die gigantisch zoete en koude brainfreeze-bezorgende drankjes die je vaak bij de patatzaak kocht. Dit is natuurlijk niet suikervrij en aangezien ik al bijna een week (!) zonder suiker leef ben ik opzoek naar alternatieven. Ook voor als het warm weer is en je trek hebt in wat kouds. Vorig jaar maakte mijn vriend een slushpuppy met gember en honing, maar aangezien ik ook even geen honing eet, hebben we hierbij een ander recept. Die ook nog eens SUPERGEZOND is.

Gember heeft namelijk een paar goede eigenschappen voor het lichaam. Het is goed voor je stoelgang, bevat antioxidanten en bevat ook nog eens de vitamines B1, B2, B6 en vitamine C. En dit is nog maar een kleine opsomming…

Maar: hoe maak je het nou? 

Je hebt nodig:

– ijsklontjes

–  een bouwvakkersduim gember

– een bosje munt

– citroen

– eventueel honing

– een keukenmachine. Met onze blender lukte het niet zo goed, want de ijsklontjes wilden niet kapot…

Snij de gember en de munt zo klein en fijn mogelijk en stop deze in de keukenmachine. Rasp wat citroenschil erbij en laat de keukenmachine zijn werk doen. Doe dan de ijsklontjes erbij. Vervolgens doe je de citroensap naar smaak erbij en proef je of de smaak je bevalt. Soms moet je even meer gember erbij doen, of meer munt. Dat ligt aan wat je lekkerder vindt.

Als laatste kun je de honing erbij mengen om het zoeter te maken.

Bron informatie gember: http://www.gembergezond.nl/

Weet jij nog leuke suikervrije drankjes!? 

No Comments
 • Donna Luisa
  Posted at 07:00h, 18 June Reply

  Oeh klinkt lekker, bedankt voor de tip! 🙂

 • Eva
  Posted at 07:28h, 18 June Reply

  Oeeeh dit klinkt echt heel lekker! En <3 voor slushpuppy dus als dat in het recept zit is het altijd goed 😉

 • Maaike
  Posted at 07:41h, 18 June Reply

  Hmm, klinkt lekker! En gezond is nooit verkeerd!

 • Stella
  Posted at 07:48h, 18 June Reply

  Ik heb dus nog nooit gember, of iets met gember erin gegeten of gedronken! Ik zou niet weten hoe het smaakt, hihi! Ik ben wel heel benieuwd geworden. Helaas hebben wij geen keukenmachine ): Wel een blender, maar ijsklontjes daarin stoppen is geloof ik niet zo’n succesformule. Wie weet dat we ooit nog eens een machine aanschaffen, dan ga ik het zeker proberen! Wat knap, bijna een week -of inmiddels al een week- zonder suiker? Waaaah, ik kan het me niet voorstellen, maar stiekem wil ik het ook graag. Liefs!

  • Laura
   Posted at 07:50h, 18 June Reply

   Als je het echt wilt: DOEN! Koop een boek met informatie erover en stop per direct. Ik voel me zoooo veel beter al. Maar daar later deze week een blogje over.

 • Manon Margaretha
  Posted at 07:48h, 18 June Reply

  Deze ziet er heel lekker uit, en ook een lekker makkelijk recept!
  xManon

 • Marcella
  Posted at 09:10h, 18 June Reply

  Hé, dit klinkt goed, erg lekker!! Ik heb meestal water met schijfjes citroen en bevroren framboosjes koel staan. Mijn absolute favoriet!

 • Manon
  Posted at 10:05h, 18 June Reply

  Ik vind slushpuppy erg lekker, ik ben benieuwd naar deze combi!

 • Veronica
  Posted at 16:49h, 18 June Reply

  Ik heb eigenlijk geen idee hoe gember smaakt. Ik heb het ooit eens gekocht om te gebruiken voor een gerecht maar uiteindelijk is dat er niet van gekomen en heb ik hem weg moeten gooien. Maar ik lees er de laatste tijd steeds vaker over dus misschien toch maar eens proberen. En ik ben gek op slush dus dat moet ik gewoon een keer proberen.

Post A Comment

CommentLuv badge