Geen roze koeken meer…

DSC_0972

Ik, Laura, het meisje met een gebrek aan discipline en een kleine roze koeken verslaving gaat nu de één van de grootste uitdagingen aan die ze ooit gedaan heeft. Ik ga gezond doen. Ik ga stoppen met het eten van slechte (geraffineerde) suikers. Sterker nóg, ik ben al gestopt. Sinds donderdagmiddag. Volgens de boeken moet ik het aan iedereen in mijn omgeving vertellen, bij deze dus.

Nu zijn jullie vast nieuwsgierig waarom ik dit doe. Nou, komt ‘ie:

Ik wil, heel kort gezegd, meer energie. De afgelopen drie weken kon ik alleen maar op de bank liggen en kon ik overal in slaap vallen. Ik heb daarom ook mijn bloed laten testen en daar kwam niks uit. Dan maar over op plan B: stoppen met het eten van suiker èn meer gaan sporten. Ik heb veel succesverhalen gehoord (ook in mijn nabije omgeving) over het stoppen van het eten suiker en ik heb eigenlijk heel stiekem altijd al geweten dat ik ook niet echt goed tegen suiker kan. Suiker is eigenlijk gewoon slecht voor je. En dan zal ik het maar niet hebben over het feit hoeveel ik op een dag snoepte (kuch,roze koeken, kuch).

DSC_0974

Als steuntje onder de rug heb ik twee boeken van Carola van Bemmelen besteld:

-100% suikervrij in 30 dagen

– 100% suikervrij: het basiskookboek

Ik heb ze beide gelezen en ik vind ze beide superhandig! Ik was vooral opzoek naar alternatieven voor tussendoortjes, ontbijt en lunch. Dat staat er genoeg in! Weet iemand toevallig nog leuke en informatieve websites of andere boeken?

Als je zelf meer wilt weten over het suikervrij leven, verwijs ik je naar het ‘suikervrij’ archief van Suzanne die mij een paar maanden geleden veel informatie heeft gegeven (nog bedankt daarvoor)!

Wish me luck… 

 

No Comments
 • Annebelle
  Posted at 20:20h, 14 June Reply

  Wat goed van je, veel succes!

 • Gwen
  Posted at 20:20h, 14 June Reply

  Wow, wat een stap! Heel veel succes en ik kan niet wachten om een suikervrije update van je te lezen. Die komt vast wel toch? !

 • E
  Posted at 21:18h, 14 June Reply

  Ik eet al jaren glutenvrij, suikervrij, melkvrij en ei-vrij (hyper allergisch helaasch). Maar ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je er steeds meer handigheid in krijgt. Bovendien ga je er op een gegeven moment aan wennen (ik vind snoep en andere troep zoals koekjes etc uit de supermarkt bijvoorbeeld echt niet lekker meer. Veel te zoet/bewerkt/meh). En je wordt er ook nog eens een stuk creatiever van in de keuken 😉
  Succes!

 • Lauriëtte
  Posted at 22:12h, 14 June Reply

  Wilde deze stap ook zetten maar heb het niet zo lang vol gehouden.. Ben wel meer op mijn voeding en snoep gaan letten enzo, maar in werkelijk elk product zit suiker. Hoop dat het jou wel gaat lukken! Hou je ons op de hoogte? 😀

 • Suzanne
  Posted at 06:48h, 15 June Reply

  Succes topper! Je kan het!

 • Floor | www.jadepillar.com
  Posted at 09:56h, 15 June Reply

  Hi Laura, wat spannend en goed van je. Misschien moet ik het ook eens proberen. Even kijken op het suikervrij archief van Suzanne zo… Succes!
  x

 • Eva
  Posted at 17:32h, 15 June Reply

  Wat spannend! Ben heel erg benieuwd hoe het je vergaat!

 • Iris
  Posted at 20:36h, 15 June Reply

  Wat vet dat je dit gaat doen! Ik wil dit ook nog eens gaan doen haha!

  Leuk blog heb je trouwens, ik volg je 🙂

 • Sophie
  Posted at 05:51h, 16 June Reply

  Nog steeds wil ik deze stap ook zetten; de boeken staan klaar! Maar het wil nog niet echt lukken. Succes!

 • Annette
  Posted at 06:35h, 16 June Reply

  Hahah, wel grappig, ik ben ook nu weer 4 weken suikerloos……

  Het basiskookboek bij voedselallergie en intolerantie is ook een goed boek. Hier staan heel veel recepten in, en ook met omrekenmodellen.
  Zodat je bij gewone recepten de suiker kan vervangen door oa. rijststroop, ahornsiroop of honing.

  Succes ermee lautje!

 • Xandra
  Posted at 09:03h, 16 June Reply

  Ik heb een tijd lang ook fanatiek geen suiker gegeten, op 1 cheat-night per week na. En ik moet zeggen dat ik persoonlijk weinig effect merkte. Hoewel ik eerlijk gezegd al niet zo heel veel suiker at hoor, dus misschien daarom. Maar het blijft natuurlijk een stuk gezonder om het niet te eten en ik merk dat het er de laatste tijd weer flink bij ingeschoten is bij mij. Misschien moet ik maar eens met je mee doen!

  • Laura
   Posted at 09:08h, 16 June Reply

   Leuk als je mee gaat doen! Ik merk wel het verschil, vooral in de ‘afkickverschijnselen’. Ben er even he-le-maal ziek van.

 • Jacqueline
  Posted at 09:13h, 16 June Reply

  Wat goed, ik ben er nu 3 weken mee bezig. Voel me idd beter, merk nog niet veel qua energie maar hoop dat dat nog komt
  Succes hè

 • Een klein foto-weekdagboekje (23&24) | Ooh La Lau
  Posted at 09:39h, 16 June Reply

  […] mijn blog verwaarloosd. De tentamens zijn nu afgelopen en ik ben bezig om fitter te worden (lees: koos suikerloos). Daarom: meer tijd en fut om te bloggen. Misschien vinden jullie het weer leuk om even een kijken […]

 • Kim / Vintage & Beauty
  Posted at 11:08h, 16 June Reply

  Wat goed dat je dit doet! Ik ben erg benieuwd of het vol te houden is en hoe je je fysiek voelt na een paar week.

 • Marcella
  Posted at 09:13h, 18 June Reply

  Een goede keuze! Ik eet wel minder suiker, maar helemaal niets is me nog niet gelukt. Ik vind je blogs hierover wel een fijne stimulans, dus ik denk dat ik ook wat meer suiker moet gaan schrappen. Ik heb er genoeg fijne boeken over in huis, dus kennis én recepten genoeg. Succes jij, op naar veel meer energie!!

 • Suzanne
  Posted at 09:51h, 18 June Reply

  Dit ben ik ook van plan, ben heel benieuwd naar jouw ervaringen. Succes!

Post A Comment

CommentLuv badge