Het avontuur van verkopen op de IJhallen.

Na weken spullen verzamelen en wachten was het gisteren EINDELIJK zo ver. De wekker ging om 5.00 en we zaten om 5.45 in de auto onderweg naar Amsterdam. Om 18.15 stapten we weer door onze voordeur. Wat een lange maar leuke dag was dat. Mijn vriend en ik zijn het er beide over eens: we gaan dit over een tijdje (als we weer genoeg spullen hebben) nog een keer doen. Hierbij een verslagje met wat hilarische foto’s.

We kwamen om half 7 aan en mochten gelijk de hal in om de spullen bij het kraampje neer te zetten. De moeder van mijn vriend was ook mee om ons een handje te helpen. Dat was HANDIG. We hebben zo’n 100x heen en weer gelopen van de auto naar het kraampje. Ik vrees dat ik een partij spierballen heb ontwikkeld van het sjouwen.

Tijdens het opzetten kwamen er al mensen die asociaal tussen onze dozen gingen graaien. We vroegen ze daarom ook maar of ze wilden wachten totdat we alles uitgestald hadden. Er waren dus al veel mensen om half 8 in de hallen om de eerste ‘schatten’ te vinden. Wel lastig als je nog aan het opzetten en uitpakken bent… Maarja, we hadden in dat anderhalf uurtje voordat de hallen officieel open gingen de kosten van de kraam er al uit verdiend.

Nu de hilarische dingen. 

Wij hadden een soort ‘vestje’ gekregen dat leek op een net met allemaal soort spiegeltjes. Ik weet niet of je er iets van kan voorstellen, maar we gooiden het gewoon op de stapel onder het mom van: er komt wel een ‘sexy’ oma langs die dat vestje wilt kopen. En jahoor, tussen de middag was het vestje verkocht. Een ‘sexy’ oma die er helemaal weg van was. Wij lagen in een deuk.

En deze foto dan, S. kwam na het maken van deze foto met een hele grote grijns naar mij toe. Ik zat ook al mijn lach in te houden omdat ik wist dat die foto er zo uit zou komen te zien (ik heb verder niks tegen bierbuiken hoor) :

Ook vind in de ‘principe-kwestie’ van het afdingen heel grappig. Iemand wilde het bovenstaande fietsje kopen en wij wilden er 5 euro voor hebben. Hij wilde er maar 3 euro voor geven. Uiteindelijk zakten wij naar 4 euro. Maar hij wilde er echt niet meer dan 3,50 voor geven. We waren aan het mutsen over 50 cent. Principes hè…

Al met al hebben we best wat spullen verkocht en veel geleerd over het ‘staan op een vlooienmarkt’. Ik zal daar ooit wel eens een blogje over maken. Voor de vlooienmarkt-fans onder ons.

Oh en er zit trouwens ook een blog-sale aan te komen, want ik heb helaas niet al mijn kleren kunnen verkopen!

 

No Comments
 • Simone
  Posted at 10:38h, 02 June Reply

  Vlooienmarkten zijn altijd erg leuk! Ben benieuwd naar andere blogjes daarover 🙂

 • Mirne
  Posted at 11:06h, 02 June Reply

  Lijkt me wel leuk om zo je spullen te verkopen. En vooral de grappige typjes lijken me echt tof, haha.

 • Manon
  Posted at 11:07h, 02 June Reply

  Lijkt me leuk om daar eens te zijn

 • Eva
  Posted at 11:34h, 02 June Reply

  Heb wel eens een dag op de vlooienmarkt in Ede gestaan maar het was echt niks voor mij. Werd zo ongeduldig van het afdingen van iedereen en alles voor niks mee willen nemen terwijl het echt goed spul was nog. Uiteindelijk net de kraam eruit maar niet om over naar huis te schrijven dus 😉

 • Marjolein
  Posted at 11:35h, 02 June Reply

  Ooohhh superleuk! Ik had gezegd dat ik naar spullen voor ke zou zoeken, heulemaal vergeten! Ik ga voor de volgende keer zoeken voor je!

  Lieeefs

 • Roxanne
  Posted at 11:36h, 02 June Reply

  Ik vind dit soort dingen ook altijd zo grappig. Vooral het grootste deel van de mensen die erop af komt. Echt van die verzamelaars die eigenlijk hun hele huis al vol hebben staan met spullen.

 • Laura
  Posted at 11:38h, 02 June Reply

  Super leuk! Wel redelijk geslaagd dus?

  • Laura
   Posted at 14:50h, 02 June Reply

   Ja! Alleen was het minder druk dan verwacht. We hebben ons wel wat verveeld.

 • Suzanne
  Posted at 14:48h, 02 June Reply

  Hahaha dit lijkt me echt geniaal, ga je met mij mee? Ik wil dit ook! haha

 • Kim
  Posted at 16:59h, 02 June Reply

  Wat leuk! Heb je verder wel veel kunnen verkopen?

 • Aline
  Posted at 17:54h, 02 June Reply

  Oooooh zo leuk! Ik wil dit ook ooit nog doen maar ik heb helemaal niet meer zoveel zooi :’) (vorig jaar op Koninginnedag gestaan) Hoop dat jullie lekker hebben kunnen cashen!

 • sjoerd
  Posted at 19:03h, 02 June Reply

  Ik zij geile oma.

  • Laura
   Posted at 21:38h, 02 June Reply

   Ik heb de gecensureerde versie geplaatst. Maar ja, het was een geile oma.

 • Marlous
  Posted at 21:15h, 02 June Reply

  Wat leuk, zo’n verslag! Ik dacht altijd dat zo’n kraampje huren best duur was, maar als je de kosten er het eerste uurtje er al uit had..

 • Maaike
  Posted at 10:30h, 03 June Reply

  Oh, leuk! Ik vind het nog steeds stom dat jij er zondag was en ik zaterdag.

 • Marlies (GM&PB)
  Posted at 17:03h, 03 June Reply

  Oh zo leuk! Ik wil er binnenkort ook weer eens eentje doen! Heb zoveel spullen klaarstaan!
  En grappig die foto met de bierbuik 😉

 • Remy | BakingBeautyNL
  Posted at 12:09h, 04 June Reply

  Serieus, ik heb goeie verhalen gehoord over de Ijhallen. Als je het weer een beetje mee heb, en het is aardig druk, kan men er goed verkopen. Ooit wil ik er ook staan, men heeft echt te veel troep thuis 😉

  • Laura
   Posted at 12:42h, 04 June Reply

   Hup boek een kraam! Wij hebben aardig wat opgehaald qua geld.

 • Bettie
  Posted at 13:12h, 04 June Reply

  Ik wil ook naar de Ijhallen maar dan als bezoeker. Ik ben er nog nooit geweest. Ik zie altijd mensen die daar best wel leuke en mooie dingen kopen voor weinig

 • A little blogsale! | Ooh La Lau
  Posted at 15:10h, 09 June Reply

  […] mijn avontuur op de IJhallen heb ik nog niet álles verkocht. Ik ga daarom ook een poging wagen met (kleine) een blogsale! Ik […]

 • Priscilla
  Posted at 08:02h, 11 June Reply

  Lijkt me toch wel een belevenis hoor, misschien moet ik dit ook maar gewoon op mijn bucketlist zetten.

 • Een klein foto-weekdagboekje (23&24) | Ooh La Lau
  Posted at 09:52h, 16 June Reply

  […] jullie allemaal al weten heb ik op de IJhallen gestaan en ben ik naar de Kings of Leon geweest die week. Ik denk dat ik daar niet veel meer over […]

Post A Comment

CommentLuv badge