Recept: Risotto met gevulde paprika

Dit is één van mijn favoriete gerechten die S. altijd met liefde voor mij klaarmaakt (we hebben een deal: ik doe de was, hij kookt). Ik vind het zó lekker, dat ik afgelopen dinsdag notities mocht maken toen hij het klaar maakte. En hij maakte er nog een extra’tje bij: gevulde paprika uit de oven. Jeetje wat was dit lekker zeg. En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.

Wat heb je nodig?

Voor de risotto (2 personen)

hartje 200 gram risottorijst

hartje 1 liter bouillon (wij gebruikten tuinkruidenbouillon)

hartje 1 ui, zo klein mogelijk gesnipperd

hartje 1 wortel, fijngehakt

hartje 1 bleekselderij, fijngehakt

hartje 1 teen knoflook, fijngehakt

hartje 50 gram Parmezaanse kaas

hartje 100 gram kastanjechampignons

hartje kruiden (wij hadden tijm en rozemarijn)

hartje 1 glas witte wijn.

hartje 75 à 100 gram boter

hartje 2 eetlepels olijfolie.

Voor de gevulde paprika:

hartje rode paprika

hartje peper

hartje zout

hartje scheutje olijfolie

hartje vulling naar keuze (wij gebruikten 1/2 sjalot, 1/4 witte ui, wat olijfjes, kruiden en bacon)

Verwarm als eerst de bouillon en snij alle groenten. Als je lui bent gebruik je (net zoals ik zou doen) gewoon de keukenmachine. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snij de paprika doormidden, verwijder de zaadjes en zet ze met de holle kant naar boven in een ovenschaal. Doe hierbij en deel van de champigons met tijm, wat boter, knoflook en peper en zout. In de paprika doe je wat olijfolie, zout en peper. Doe dit halverwege het maken van de risotto in de oven en zet hem op 20 minuten (hou het wel goed in de gaten!).

Verwarm vervolgens de olijfolie en 1/4 van de boter in een ruime hapjespan. Wanneer dit is verwarmd doe je de ui,  de helft van het knoflook, selderij en wortel erin en fruit je deze op hoog vuur. Vervolgens doe je de rijst in de pan  en blijf je goed roeren. Vervolgens doe je de witte wijn erbij en blijf je roeren totdat het is verdampt. Wanneer de witte wijn is verdampt en opgenomen kun je de champignons erbij doen en begin je met met de truc van risotto: je voegt constant een scheut bouillon bij de rijst/groente en je laat deze verdampen. Dit moet op laag vuur gebeuren. Blijf vooral goed roeren. Wacht met het toevoegen van een nieuwe scheut bouillon totdat de vorige goed is opgenomen. Na 15 minuten kun je proeven of de rijst gaar is.

Ondertussen maak je de vulling voor de paprika. Dit kun je invullen op je eigen manier! De vulling doe je er pas in als de paprika’s uit de oven zijn.

Als de rijst gaar is haal je de pan van het vuur en doe je de Parmezaanse kaas erdoorheen en de rest van het boter. Laat de risotto nu even een paar minuutjes rusten. Daarna kun je het leuk serveren met de champignons uit de oven als topping!

EET SMAKELIJK!

Ga jij dit recept maken? 

No Comments
  • Alyssa
    Posted at 16:29h, 22 May Reply

    Lijkt me lekker! Binnenkort maar eens proberen

  • Roxanne
    Posted at 16:52h, 22 May Reply

    Het is zeker een gerecht wat ik wel eens ga proberen te maken 🙂

  • Remy | BakingBeautyNL
    Posted at 17:16h, 22 May Reply

    Ik ben gek op risotto. En sushi rijst 😉
    Heel misschien ga ik dit recept maken!

  • Laura
    Posted at 17:28h, 22 May Reply

    Ziet er lekker uit! Je foto’s zijn ook mooi geworden zeg.

  • Mirne
    Posted at 17:40h, 22 May Reply

    Paprika hou ik niet zo van, maar voor risotto mag je me echt wakker maken!

  • Manon
    Posted at 18:10h, 22 May Reply

    YUmmy dat ziet er lekker uit, ik ben gek op risotto en wij maken ook weleens gevulde paprika

  • Maartje
    Posted at 06:55h, 23 May Reply

    Ahhhh dit ziet er heerlijk uit!

  • Mylene
    Posted at 18:03h, 28 May Reply

    Oeee wat lekker. Ik sla hem meteen op!

  • 25 food vragen tag | Ooh La Lau
    Posted at 22:19h, 21 November Reply

    […] Recept: risotto met gevulde paprika […]

Post A Reply to Mylene Cancel Reply

CommentLuv badge