Recept: MEGA blueberry muffins.

DSC_0657

Heb je honger en zin om wat te bakken? Dat komt mooi uit, want ik heb een recept voor jullie! Vandaag heb ik 4 mega blueberry muffins in een bloempot gemaakt en ze waren HEERLIJK. Het is ook helemaal niet moeilijk om te maken en je bent binnen 10 minuten klaar met het beslag en dan hoef je alleen nog maar 30 minuten te wachten tot de oven zijn werk heeft gedaan.

Let’s start.

Benodigdheden:

– weegschaal
– bloempotjes (grootte naar keuze, ik had redelijk grote omdat ik 4 mega muffins wilde)
– bakpapier
– twee schalen
– bestek (ofcourse)
– een oven (anders kom je niet zo ver)
– maatbeker

Ingrediënten:

– 210 gram bloem
– 150 gram kristalsuiker
– 1/2 theelepel zout
–  2 theelepels bakpoeder
– 83 ml zonnebloemolie (is omgerekend vanuit andere maten)
– 83 ml melk (idemdito)
– 1 ei
– 150 gram blauwe bessen.

Dit recept is eigenlijk voor 10 gewone (kleine) muffins bedoeld. Dit is handig om te weten als je het niet in bloempotten wilt maken.

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden Celsius.

Het beslag maken is heel simpel. Je mixt eerst de bloem, suiker, zout en bakpoeder in schaal numero één. Dan mix je de melk, ei en de zonnebloemolie in de andere schaal. Dan doe je de mix van melk, ei en zonnebloemolie bij de bloem, suiker, zout en bakpoeder en meng je dit met een vork goed door elkaar. Als dit een mooi beslag is geworden dan doe je de blauwe bessen erdoor en mix je dit ook nog even (wel voorzichtig!).

Vervolgens knip je vierkanten van het bakpapier uit die in je bloempot passen (neem liever een te groot dat te klein vierkantje). Je drukt dit met een ander potje in het potje waar je het bakpapier in wilt hebben.

Daarna vul je de potjes tot 3/4 met beslag en stop je ze voor een 25 à 30 minuten in de oven. Hou het wel goed in de gaten, bij mij duurde het wat langer omdat ik een magnetron-oven heb. Je kunt testen of de muffins gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Als er geen beslag aan de satéprikker zit zijn de muffins gaar.

Bon Appétit! 

Ga jij deze muffins maken? 

No Comments
 • Maartje
  Posted at 11:53h, 14 May Reply

  Ahhhhh dit ziet er echt heerlijk uit! Ik heb het recept opgeslagen en ik ga het snel een keer maken.

 • Dagmar
  Posted at 12:06h, 14 May Reply

  Wauw sounds delicious! Echt heerlijk artikel en fijne inspiratie <3

 • Kimberly
  Posted at 12:10h, 14 May Reply

  Wat gaaf om van zulke grote te maken zeg, leuk!! 😀 Ik ga je receptje even opslaan 😀

 • Eline
  Posted at 14:03h, 14 May Reply

  Hmm, ziet er lekker uit zeg! 🙂 Mag ik vragen waarmee jij je foto’s bewerkt? Hoe je dat met die tekst hebt gedaan, ziet er erg leuk uit 🙂

  • Laura
   Posted at 20:03h, 14 May Reply

   Natuurlijk mag je dat vragen! Haha. Geloof het of niet: ik bewerk mijn foto’s gewoon met paint. En de lettertypes die ik gebruik download ik van internet.

   • Eline
    Posted at 16:39h, 22 May Reply

    Wat grappig, dat was het laatste wat ik verwacht had, haha. Dank je wel!

 • Kim
  Posted at 14:59h, 14 May Reply

  Ziet er lekker uit! Het proberen waard denk ik 🙂

 • Manon
  Posted at 15:36h, 14 May Reply

  Dat ziet er heerlijk uit

 • Suzanne
  Posted at 19:02h, 14 May Reply

  Whoaaa neem je ze zaterdag mee? Haha

 • Miss Happinez
  Posted at 19:23h, 14 May Reply

  Jum! Ziet er heel lekker uit!

 • Rosalie
  Posted at 09:59h, 15 May Reply

  Die kan je makkelijk delen met een vriendin! Leuk!

 • Een klein weekdagboekje. | Ooh La LauOoh La Lau
  Posted at 13:55h, 16 May Reply

  […] MUFFINS MAKEN! Ik had er al vanaf dinsdagavond zin in. Ik ging op pad, op zoek naar bloempotjes, maar vond ze nergens. Uiteindelijk heb ik maar twee vergeet-me-nietje-kweeksetjes gekocht waar twee bloempotten bijzaten. Wat frustrerend als je iets zoekt en nergens hebben ze het in de maat die je wilt! Oh, het is ook een wonder dat de muffins in één keer gelukt waren (en lekker waren) want ik ben totaal geen keukenprinses. Ze waren zelfs zo lekker dat ik er een paar moest maken voor mijn vriend zijn collega’s (hij had er één meegenomen naar stage). Oh, en vandaag heb ik ook weer gewerkt bij de bakker. Mijn leven bestaat niet alleen uit bloggen (bijna wel). […]

Post A Comment

CommentLuv badge