Met de scooter op vakantie!

Afgelopen zomer wilden ik en mijn vriend er een weekendje tussenuit. Een maand daarvoor hadden we een scooter gekocht met de gedachte om lange tochten door Nederland te gaan rijden. Dus: waarom die twee niet combineren? Op de scooter een weekendje weg. Ideaal.

Nu iedereen lekker aan het ‘vakantaseren’ is, deel ik graag mijn ervaringen met het op de scooter op vakantie gaan!

Het plannen

Dit is het meeste werk van het plannen van je trip. Waar wil je heen? Hoever kan en wil je? Wil je binnen één dag rijden op de plaats van bestemming zijn of ga je het in delen rijden?

Wij wilden naar een goedkope camping (waar alleen sanitair bij zat) op de Veluwe. Ja, dat is nogal een eindje rijden vanuit Leiden… Je moet het dus wel echt willen! Wij verbleven op camping Krimdal. Dat is een leuke en knusse natuurcamping in Hoenderloo.

Bepaal ook van tevoren ongeveer je route. Hierdoor krijg je ook meer inzicht in de tijd die je kwijt bent aan het rijden. Wij maakten gebruik van de GPS op onze mobieltjes, maar die raakten snel op en moesten we over op ons gezonde verstand en ons richtingsgevoel. Dat werkte ook prima, haha!

Het inpakken

Oké, misschien zit niet het meeste werk in het plannen van je trip… Ik had nog niet gedacht aan het inpakken… ZOVEEL spullen, ZO WEINIG ruimte. Waar laat je je tent!? Je luchtbed!? Je slaapzak!? Je kookgerei!? Nou jongens en meisjes, dat is nog een heel gepuzzel. Wij hebben een koffer achterop en wij hadden als extra nog twee fietstassen aan de scooter vastgemaakt. Dat scheelde nog wel wat… Maar je moet wel heel goed bedenken wat je nodig hebt en logisch nadenken over hoe je alles indeelt.

De reis

… Duurde LANG. 6 uur lang heb ik achter elkaar gescooterd omdat mijn vriend nog geen (scooter)rijbewijs had. Natuurlijk wel met de nodige pauzes/picknicks ertussendoor, maar het viel niet mee! Een tip: zorg dat je allebei kunt rijden. Anders val je na zo’n dag languit neer op het nog niet opgeblazen luchtbed, ik spreek uit ervaring.

Zorg ook voor genoeg drinken, zonnebrand en eten. En kleed je naar de weersverwachting! Wij hadden zonzonzon, dus het werd voor mij een lekker luchtig jurkje.

De algemene ervaring

Het was geweldig! Vooral om langs al die mooie natuur te rijden (haha, oubollig klinkt dat) in het brandende zonnetje met je haren in de wind… Je stapt zo op je scooter om overal heen te gaan. Wij zijn naar de Apenheul en Apeldoorn geweest. Voor de rest hebben wij gigantisch veel getourd in de omgeving om af en toe te stoppen en te picknicken, bosbessen te zoeken of pannenkoeken te eten.

Ook is het budgetproof. Benzine kost niet zoveel en wij hebben maar vier of vijf keer hoeven tanken (7 euro per tank). De camping kan je zo gek maken als je zelf wilt wij betaalden ongeveer  €12,50 per nacht. Qua eten geldt hetzelfde als het type camping: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wij hadden zelf kookgerei mee, waardoor we ook zelf konden koken.

Je geeft wel een stukje comfort op doordat je onder andere geen stoelen bij je hebt (je gaat de rugleuning na twee dagen al missen) en heel primitief kampeert. Maar ik vond dat toch wel wat charme geven!

Zou jij ooit met de scooter op vakantie gaan? 

 

11 Comments
 • Sylvia
  Posted at 21:45h, 19 February Reply

  Wat een leuk idee! Zou ook iets voor mij zijn 🙂
  Sylvia recently posted…DizzyMy Profile

 • Anne
  Posted at 07:25h, 20 February Reply

  Het lijkt me voor een paar dagen best leuk! Maar inderdaad, het inpakken.. Dat lijkt me dan weer niet gemakkelijk 🙂 ik vind het soms al een gepuzzel om onze grote tent in mijn kleine auto te proppen!
  Anne recently posted…Het verhaal van een echte fangirl (dat was ik!)My Profile

 • Kim / Vintage & Beauty
  Posted at 07:27h, 20 February Reply

  Wat een super vet idee! Ik wil nog altijd gaan kamperen met mijn suzuki alto haha. Kijken hoever ik kom 😉
  Kim / Vintage & Beauty recently posted…Outfit: ‘Retro girl in town’My Profile

 • Mariët
  Posted at 08:09h, 20 February Reply

  Wat supercool! Volgens mij hebben wij dezelfde scooter, haha. Hij lijkt er in elk geval erg op. Het lijkt me echt leuk om een keertje erop uit te trekken met dat ding!

 • Eva
  Posted at 09:28h, 20 February Reply

  Haha zou niks voor mij zijn, zou ik al achterop moeten bij m’n vriend en daar ben ik veel te panisch voor 😉 Weet wel dat hij heeeel graag een keer met de motor weg wil, vrees dat ik daar dan maar gewoon over heen moet stappen ;p
  Eva recently posted…Film: Last VegasMy Profile

 • Kelly
  Posted at 15:29h, 20 February Reply

  Gaaf zeg!
  Kelly recently posted…Treacle Moon The Raspberry Kiss douchegel.My Profile

 • Nanda
  Posted at 17:18h, 20 February Reply

  Lijkt me tof! In australie werd het veel gedaan, lekker touren langs de kust of door de outback. Alhoewel dat meer motors waren dan scooters.

 • lucien
  Posted at 05:01h, 30 March Reply

  ben ik zeker van plan. ik ga binnen kort een scooter kopen.
  en wil dus nederland zo gaan verkennen.

 • lucien
  Posted at 05:01h, 30 March Reply

  ik

 • niels
  Posted at 21:33h, 08 May Reply

  ja…
  ik maak vaak lange ritten
  erg leuk…
  nou wil ik aind volgend jaar een rondje Engeland doen…
  alleen moet ik nog aan het bepakking werken..
  dus dat word nog werken de komende jaar

Post A Comment

CommentLuv badge