Het retro huishoudpotje, maar dan anders.

retrohuishoudpotje

Niet schrikken hoor jongens en meisjes! Ik ben GEEN burgerlijk huisvrouwtje aan het worden die jullie tips wilt geven over ´hoe het huishouden ging in oma´s tijd. Ik wil wel een andere lifestyle diy/tip/idee geven. Over de ouderwetse retro huishoud spaarpotjes. Kennen jullie die dingen? Die bakjes stammen uit de tijd dat onze oma’s nog geen bankrekening hadden en ze het geld nog gewoon in een geitenwollen sok moesten bewaren. Maar, daar hadden ze dus bakjes voor, met vakjes. Elk vakje staat voor een vaste last: elektra, water, verzekeringen… De dingen die nu bij ons automatisch van onze bankrekening worden afgeschreven dus. Maar er zaten ook vakjes bij als kleding en vakantie, handig niet?

Toen ik in november met mijn moeder een dagje schatten ging zoeken in de IJhallen in Amsterdam (jongens, daar moeten jullie echt een keer heen als je nog niet geweest ben) kwamen we dit bakje tegen. Mijn moeder vertelde wat het inhield en dat mijn lieve oma ook altijd zo’n bakje gebruikte. En tja, dat gaf de doorslag. Een paar seconden later en 7,50 euro armer had ik het huishoud spaarpotje in mijn bezit. Maarja, wat moet je nou met zo’n ding?

dg

DIT DUS. Elk vakje heeft zijn eigen doel. Wij hebben staan:

1. Bios
2. Uiteten
3. Carpaccio (WANT DAT IS VRESELIJK LEKKER)
4. Drank (nee, we zijn geen alcoholisten, maar we willen wel een mooie drankplank in onze buffetkast)
5. Lens 
6. Drankje (niet persé alcoholisch hoor, haha)

Elke keer als we iets van kleingeld in onze portemonnee hebben zitten verdwijnt het direct  in een van de vakjes. Geloof me, het gaat als een speer. Én je merkt niet eens dat je geld mist. Vorige maand hadden we al genoeg geld om ons vol te vreten met tapas bij de La Cubanita. JAMMIE.

Wil je na mijn mooie verhaal ook zo’n ding? Kijk eens op Marktplaats of Google gewoon wat in de rondte.

 

No Comments
 • Stella
  Posted at 12:21h, 08 January Reply

  Wat een ontzettend leuk idee, wauwie! En nu kijken of het werkt, hihi! Vast wel! Super leuk bedacht in ieder geval! Liefs, Stella.

 • Zoë-Amber
  Posted at 12:55h, 08 January Reply

  Omg yay!

  Ik hou van dit soort dingetjes met een verhaal EN van dingen sorteren (en uit eten en carpaccio logischerwijs natuurlijk ook). -slaat aan het googlen-
  Zoë-Amber recently posted…Crunchtime!My Profile

 • Blognroller
  Posted at 13:08h, 08 January Reply

  Leuk en origineel idee, moest er eerst wel om lachen haha. Liefs
  Blognroller recently posted…Catrice Celtica collectieMy Profile

 • Annebelle
  Posted at 13:12h, 08 January Reply

  Wauw gaaf!! En dat gaat zeker snel, best duur samen uit eten.
  Annebelle recently posted…Terugblik op 2013 deel 2 – PersoonlijkMy Profile

 • Kim / Vintage & Beauty
  Posted at 13:41h, 08 January Reply

  Leuke tip! Ik hou wel van dit soort dingen in huis 🙂
  Kim / Vintage & Beauty recently posted…‘That lovely French kiss!’My Profile

 • Maaike
  Posted at 14:10h, 08 January Reply

  Wat leuk dat jullie er al van tapas konden eten! Dat gaat zeker snel dan 🙂
  Maaike recently posted…Van Blogger naar WordPressMy Profile

 • Femke
  Posted at 15:35h, 08 January Reply

  Wat een geweldig idee zeg! ik wil ook echt zo’n spaarpotje 🙂 en de ijhallen is echt geweldigg, ik ben er nu 1 keer geweest (en blut thuis gekomen). Als mijn no buy challenge voorbij is ga ik er zeker weer heen!

  liefs,
  Femke
  Femke recently posted…De donkerste hoekjes van mijn Spotify-bibliotheekMy Profile

 • Dina
  Posted at 15:42h, 08 January Reply

  Wat een leuk idee is dit! Als wij iets van kleingeld hebben doen we het altijd in een grote pot (zit nu ook al iets van € 80 in). Gaat heel snel.
  Dina recently posted…GelukjesMy Profile

 • Marieke
  Posted at 16:43h, 25 February Reply

  Wat een super leuk idee! Gelukkig staan er al weer twee afspraakjes met de IJhallen gepland in mijn agenda 😉

 • Iris
  Posted at 22:07h, 25 February Reply

  Ah wat leuk! Ik heb vorig jaar zo’n bakje op een rommelmarkt gescoord. Maar hij staat hier vooral voor de sier en hij is niet echt in gebruik. Ik ben niet zo goed met contant geld dus ik weet niet of het wat voor mij is. Ah who am i kidding, ik ben sowieso niet goed met geld, dus het zou het proberen waard zijn 😉
  Iris recently posted…Let’s make some happy little treesMy Profile

Post A Comment

CommentLuv badge