Er was eens een blij meisje.

camera1

 

Al een paar jaar ben ik harstikke tevreden met mijn Nikon D3100. Hartstikke gebruiksvriendelijk en maakt prima foto´s. Ideaal voor een amateurfotografe. Totdat… …Ik het bloggen een jaar geleden weer op begon te pakken. Ik las andere blogs waar ik de mooiste reisfoto’s en huis, tuin en keuken foto’s voorbij zag komen. Allemaal gemaakt met een analoge camera. Al die foto’s hadden een mooi Instagram effect (haha, grapje jongens) (nee toch niet). Dat wilde ik ook! Wat!? DAT MOEST IK OOK HEBBEN.

Ik ben verhuisd, woon samen en probeer het huisje wat persoonlijker te maken door foto’s. En wat is er nou leuker dan een analoge camera aanschaffen en daarmee je huis, tuin en keuken foto’s mee maken? NIKS DUS.

Om een kort verhaal lang te maken… S. en ik gingen dus opzoek naar een mooie (want hij moest ook mooi kunnen pronken) én goede én werkende (niet geheel onbelangrijk natuurlijk) analoge camera. Het kostte 3 maanden, 2 teleurstellingen en een lange autorit… MAAR: Ik heb gisteren een Canon AE-1 op de kop getikt. En hij werkt! Ik ben dus blij!

Vanmiddag zijn we direct de duinen ingedoken om alvast wat plaatjes te schieten. Lang leve het vlak bij strand wonen! Na wat geklooi (en gemopper) met welk knopje nou wel en niet ingedrukt moet worden, hadden we het na een paar minuutjes onder de knie. Ik ben heeeeeeel benieuwd naar het resultaat, nu al. Lijkt net sinterklaas/kerst/verjaardag zo.

Dus lieve analoge fotografie vriendjes en vriendinnetjes van me, kom maar op met die tips. Ik hoor bij de club.

camera4

No Comments
 • Blognroller
  Posted at 15:59h, 06 January Reply

  Haha, leuk geschreven en wat supertof dat je hem hebt! Ben benieuwd naar hoe de foto’s er uit komen te zien. Liefs
  Blognroller recently posted…Instagram – Last week I…My Profile

 • Kelly
  Posted at 16:00h, 06 January Reply

  Wat fijn dat je een nieuwe camera hebt! Ik ben ook dol op Canon.
  Kelly recently posted…Slank het nieuwe jaar in met Etos.My Profile

 • Aline
  Posted at 16:01h, 06 January Reply

  Tips? Heeeel veel uitproberen. Beste manier om het te leren. Oh enne, niet vergeten je rolletje terug te spoelen voordat je ‘m open doet. 😉
  Aline recently posted…Wat tweedehands troepjesMy Profile

 • Mandy
  Posted at 16:13h, 06 January Reply

  Waar woon je aan het strand, vlakbij mij? 😀
  Zelfde studiestadje iig.

  Suuuupertof dat je een analogecamera hebt nu, ben benieuwd naar je plaatjes!

  • Laura
   Posted at 16:20h, 06 January Reply

   Ik woonde in het dorp waar je uitkomt als je bij jou door de duinen naar rechts gaat!

 • Maaike
  Posted at 16:23h, 06 January Reply

  Vetjes! Ik spaar analoge oude camera’s. Hoe ouder hoe beter. Alleen fotografeer ik er niet mee!
  Maaike recently posted…Van Blogger naar WordPressMy Profile

 • Emilia
  Posted at 16:34h, 06 January Reply

  Ahhh wat gaaf, ik ben benieuwd naar de foto’s die je ermee gaat maken! Ik vind het bij zo’n analoge camera altijd zo leuk dat je helemaal bent vergeten waarvan je foto’s hebt gemaakt en dat je dat dan pas weer terugziet als je het rolletje gaat ontwikkelen.
  Trouwens, er zijn losse holga-lensjes te koop (op onder andere eBay) die je op de lens van je slr kunt klikken! Dan krijg je ook een Instagrameffect haha.

 • Zoë-Amber
  Posted at 17:07h, 06 January Reply

  Dan is het nu aftellen naar de foto’s!

  Ben benieuwd :O
  Zoë-Amber recently posted…FeestlagMy Profile

 • Melike
  Posted at 17:25h, 06 January Reply

  haha super leuk artikel! Fijn dat je er eindelijk een hebt gevonden. Ik gebruik zelf ook de Nikon D3100.

 • manon
  Posted at 17:31h, 06 January Reply

  Wat een gave camera!! Ik snap dta je er super blij mee bent.
  manon recently posted…Barry M | Lipstick 73 MulberryMy Profile

 • Dionne
  Posted at 19:21h, 06 January Reply

  Wat een leuk artikel!
  Dionne recently posted…Goede voornemens | Geniet van elk momentMy Profile

 • Anne
  Posted at 20:57h, 06 January Reply

  Leuk, ben nu al benieuwd naar je foto’s 🙂 Het is in ieder geval een hele mooie camera!

 • Stephanie
  Posted at 22:21h, 06 January Reply

  Hihi leuk verhaaltje!
  Ik ben erg benieuwd naar foto’s! Mijn vader had jareeeeeenlang (zeg, 25 jaar o.i.d.) een analoge camera. Helaas heeft hij zijn grote liefde dit jaar weg moeten gooien 🙁

 • Dina
  Posted at 05:32h, 07 January Reply

  Wat leuk dat je een analoge camera hebt! Ik heb er geen, dus ik kan je helaas ook geen tips geven, maar ik denk dat je er met veel oefenen wel komt. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de foto’s die je er mee gaat maken.
  Dina recently posted…HippiedoosMy Profile

 • Suzanne
  Posted at 10:42h, 07 January Reply

  Te gek! Ik ben benieuwd naar je foto’s!
  Suzanne recently posted…Is het al zomer?My Profile

 • Sylvia
  Posted at 20:31h, 08 January Reply

  Tof ding! Ben benieuwd naar alle mooie plaatjes die je daarmee gaat maken 🙂 Toffe achtergrond ook bij die eerste foto.
  Sylvia recently posted…Modifast: week 1My Profile

Post A Comment

CommentLuv badge