Het verhaal van Laura en vuurwerk.

Image and video hosting by TinyPic

Ik zal maar gelijk een klein geheimpje opbiechten… Ik ben een watje op vuurwerk gebied. Ik ben zo’n iemand die nog nooit een rotje heeft afgestoken. Nooit. Die krengen komen echt niet in mijn handen. Al helemaal niet in combinatie met een aansteker (die ik, om nog meer op te biechten, een maand geleden pas voor het eerst durfde te gebruiken). Toen ik nog een lief, klein, schattig Laura’tje was bleef ik altijd binnen met oud&nieuw. Mooi niet dat je me buiten kreeg! Ik bleef altijd netjes voor het raam staan om te kijken naar het vuurwerk. Lekker veilig. Sterretjes, trektouwtjes… NEE. Gewoon NEE. Wie weet vallen die dingen me wel aan en verbrand ik levend.

Je zult misschien nu ook wel snappen dat ik deze tijd VRESELIJK vind. Ik ben in de loop van de jaren wel minder bang geworden voor vuurwerk (gelukkig maar, dat mag wel als je 19 bent…), maar toch schijt ik altijd weer 85 kleuren als ik ‘ s avonds naar buiten moet. Al die rotjochies die niet kunnen mikken met hun pijltjes. Of in een steegje staan met rotjes en je net niet zien aankomen… BRR.

Helaas begint het sinds gisteren al lekker te knallen. Dus ik duik maar in een hoekje en hoop dat ik deze twee dagen niet levend verbrand ofzo.

PS. Terwijl ik dit zit te typen vond een ventje het leuk om voor mijn huis rotjes aan te steken. HELP. SOS.

PPS. In ieder geval wens ik jullie (alvast) een fijne jaarwisseling! Blijf heel!

No Comments
 • joyce
  Posted at 16:57h, 29 December Reply

  Brr ik begrijp precies wat je bedoelt. Ik ben ook hartstikke bang voor vuurwerk. Om 12 uur sta ik zelfs niet buiten. Het ergste is dat Robert elk jaar weer in een bunker staat met vuurwerk verkoop.
  joyce recently posted…Best gelezen blogs 2013My Profile

 • Aline
  Posted at 17:02h, 29 December Reply

  Ik ben er niet echt bang voor, maar ben ook totaaaal geen fan. Vind het vooral super zielig voor m’n poekies die nu schuilen in de kledingkast omdat het hier al de hele avond los gaat :'(
  Aline recently posted…Over mijn jaar en nog een beetje over mijn verjaardagMy Profile

 • Anne
  Posted at 17:39h, 29 December Reply

  Oh ja, ik heb zo’n beetje hetzelfde en wordt echt niet gelukkig van al het geknal (!). Nu al! Desondanks.. Fijne jaarwisseling!
  Anne recently posted…Ik heb je lief, zo liefMy Profile

 • manon
  Posted at 18:41h, 29 December Reply

  Ik snap wat je bedoeld, vuurwerk word ook steeds gevaarlijker, hopelijk heb je toch nog een leuke avond
  manon recently posted…Persoonlijk | Nieuwe layoutMy Profile

 • Peter
  Posted at 18:53h, 29 December Reply

  Ach ik vind het wel leuk. Vroeger hield ik een strijker zo lang mogelijk vast om ‘m dan op het laatste moment in een sloot of vijver te gooien. Onwijze gave waterfonteinen krijg je dan. Natuurlijk knalde er weleens een in je hand. Pijnlijk!

 • Mandy
  Posted at 19:27h, 29 December Reply

  Ik snap wat je bedoelt hoor… ik hou er ook niet van.
  Als kind vloog er een keer een vuurpijl op me af… bah! En een paar jaar geleden ontplofte er een rotje in de handen van een vriend van mij. Nou, dat vergeet je ook niet snel!
  Het is zo onvoorspelbaar en gevaarlijk. Ik blijf er liever bij uit de buurt, maar vind het wel leuk om te kijken naar siervuurwerk. Eventjes. 😉 Alvast een fijne jaarwisseling meis!

 • meike
  Posted at 07:18h, 30 December Reply

  Ik was vroeger een keer op een slaapfeestje bij een vriendin en haar vader (die volgens mij niet helemaal spoorde) besloot ons ‘s ochtends te wekken door rotjes in de slaapkamer te gooien. WTF?!

  • Laura
   Posted at 09:00h, 30 December Reply

   Nouja, wat raar zeg!!

 • Dina
  Posted at 11:13h, 31 December Reply

  Ik hou ook echt niet van vuurwerk. Sterretjes wel, die vind ik geweldig.
  Fijne jaarwisseling alvast!
  Dina recently posted…Misschien is dit een zoetsappig stukjeMy Profile

 • Emilia
  Posted at 16:36h, 06 January Reply

  Oh wauw, dit hadden zo mijn woorden kunnen zijn! Ik ben ook als de dood voor vuurwerk en heb net als jij nog nooit een rotje afgestoken (zelfs geen sterretjes!). Vorig jaar ben ik om 11 uur gaan slapen, dit jaar kroop ik om 12 uur met de hond onder de bank terwijl iedereen naar buiten ging. Zo bang ben ik.
  Hopelijk heb je uiteindelijk wel een fijne jaarwisseling gehad! 🙂
  Emilia recently posted…EBAY TIPS / Funny yet usefulMy Profile

 • A little blognote (december) | Ooh La Lau
  Posted at 19:46h, 03 December Reply

  […] ik de dagen voor oud & nieuw onder. Ik vertelde vorig jaar al mijn verhaal over Laura en Vuurwerk. Ik ben er bang voor… Dus ik kruip na mijn werk in een hoekje in het huis en hoop dat het […]

Post A Comment

CommentLuv badge