Wat als je in de winter naar Parijs wilt?

Parijs. De stad van de Liefde, de lichtstad en de stad van de mode. Ik ging er afgelopen januari samen met mijn vriend heen om ons eenjarig bestaan te vieren. Vier dagen en drie nachten hebben wij genoten van deze prachtige stad. En dat in de winter. Ja, we hadden onze twijfels of Parijs wel te doen zou zijn in de winter (en vooral na de kerst) en ik ben vooraf het internet af gaan speuren naar tips en trucs. Zonder resultaat eigenlijk. Dus, waarom niet zelf een overzichtje maken met de tips en trucs voor de geïnteresseerden?

 
EEN BUDGET HOTEL EN DE THALYS
Wij gaan altijd voor budget maar wel comfortabel. Ook al was het een romantisch weekendje weg, ik hoef geen suite in een of ander duur hotel, ik eet liever een paar extra crêpes! We verbleven deze paar nachten in het hotel Du Nord et De l’est, een drie sterrenhotel op een ideale locatie! Er zat op een paar honderd meter afstand een groot metrostation die alle kanten op ging (scheelt overstappen!). Ook het ontbijt was inbegrepen en prima te doen!
En hoe we er kwamen? Simpel, gewoon vroeg boeken en goed zoeken op http://www.nshispeed.nl/ en je hebt retourtickets voor een schappelijk prijsje.
GEEN RIJEN BIJ DE EIFFELTOREN.
In de winter mis je wel veel karakter van de stad, dit merkten we toen we begin mei de geweldige mogelijkheid hadden om met mijn ouders en broertje twee dagen naar Parijs te gaan. We hebben gepicknickt onder de Eiffeltoren, slenterden hand in hand in het zonnetje langs de Seine en hebben alle straatartiesten bewonderd. Ja, dit mis je allemaal wel in winter. MAAR: wil je de Eiffeltoren graag een keertje op? Ga dan alsjeblief in de winter. Het uitzicht is nog steeds supermooi en je kunt zo doorlopen (sowieso als je met de trap gaat). Je hoeft het uitzicht niet te delen met 200 andere toeristen en je kunt op je dooie gemak alles bekijken. HEERLIJK als je het mij vraagt.
SLENTEREN ZONDER DE MASSA.
Ik hou niet van massa. Ik zie graag een stad zoals het echt is. En dit kon heel goed in januari, want zeg nou zelf, een echte toerist gaat toch liever in het voorjaar of in de zomer naar deze geweldige stad? We konden dus op een rustig tempo zonder het gehaast van alle toeristen de stad ontdekken. Wij namen een paar keer de metro, maar hebben ook heel veel te voet gedaan. We slenterden langs de Arc de Triomphe, dwars door de Champs Elysees (waar we ook even de winkeltjes ingingen) naar het Louvre waar we de weg kwijtraakten (vandaar die bedenkelijke foto met kaart hierboven) om vervolgens pizza te bestellen en op te eten in het hotel, we waren way to tired om nog uit eten te gaan!
SIGHTSEEING TOT DE MAX.
Vooral veel sightseeing. Ik wilde ALLES zien. Bijna is het ons gelukt, we misten alleen nog de Notre Dame (waar we wel langs zijn gelopen) en de sleuteltjesbrug. Maar gelukkig hebben we in mei nog een kans gehad! De Eiffeltoren, Champs Elysees, het Louvre, de Sacre Coeur, Montmartre, de Moulin Rouge (en die straat waar het instaat is al een beleving) en ten slotte Versailles zijn allemaal van mijn lijstje afgestreept. Overal stonden GEEN rijen en waren er NERGENS massa’s toeristen te vinden. Heerlijk!
GRATIS IN CHÂTEAU VERSAILLES. 
Ik had verwacht dat er gigantische rijen zouden staan, maar na het Eiffeltoren avontuurtje was ik al zekerder van een rustig bezoekje aan de plek waar ik al jaren heen wilde. Het werd nóg leuker toen we bij de kassa te horen kregen dat alle Europeanen (ik voelde me voor het eerst een burger van Europa) onder de 25 jaar gratis toegang kregen tot het paleis! BAM. We konden zo doorlopen, zonder rijen of poespas! Alleen even onze ID kaarten laten zien. Dat was wel wat anders toen we in mei teruggingen om de tuinen te bekijken (inclusief zo’n romantisch boottochtje in een van de aangelegde meertjes). Ideaal om in de winter eens een bezoekje te nemen aan Versailles!
Hoe denk jij over Parijs in de winter? 
No Comments
 • Marjolein | A Spoonful of Dork
  Posted at 21:02h, 18 November Reply

  NIKS mis mee! Vriendje en ik zijn vorig jaar in November geweest, heerlijk! Bij het kijken van je foto’s heb ik er zoveel weer zin in <3

  x Marjo

 • Maartje
  Posted at 21:06h, 18 November Reply

  Klinkt leuk! Ik ben twee keer in Parijs geweest, maar allebei in de zomer. Parijs in de winter klinkt wel echt als een goed idee.

 • Elodie_O
  Posted at 21:11h, 18 November Reply

  Enkele jaren geleden ging ik met mijn ouders in augustus naar Parijs en 2 jaar geleden ging ik in februari terug met mijn vriend. Wat een verschil in drukte! Geen fille om in de Notre Dame geraken, meteen de Eiffel Toren op kunnen,… Het was super koud, maar wel gezellig en rustig. Ik raad het dus ook aan 🙂

 • Kelly
  Posted at 21:13h, 18 November Reply

  Parijs in de winter lijkt me juist erg mooi!

 • Manon Boerakker
  Posted at 22:21h, 18 November Reply

  Ik wil ook zo graag naar Parijs, maar ik wil het liefst naar London in de winter.

 • Maaike
  Posted at 07:56h, 19 November Reply

  Oeh, ik had ook zo’n romantisch boottochtje gedaan bij Versailles 🙂 Ik was in de zomer daar, en toen waren er SUPER lange rijen bij Versailles. dus uiteindelijk zijn we daar niet naar binnen gegaan…

 • vanessa rawr
  Posted at 08:48h, 19 November Reply

  Je hebt echt hele leuke foto’s gemaakt, ziet er gezellig uit ! Ik volg je !
  Volg je terug ?
  http://www.lifeofnessah.blogspot.nl

 • Suzanne
  Posted at 08:54h, 19 November Reply

  Parijs in de winter, lente, herfst en zomer! Parijs is always a good idea! Al ben ik er nog nooit geweest.

 • Anonymous
  Posted at 13:43h, 19 November Reply

  Leuke foto s lau en ook een heldere reis beschrijving. Oma

 • Eva
  Posted at 18:00h, 19 November Reply

  Haha die eerste foto is echt heel goed!
  Laatste keer dat ik in Parijs was was in februari, ook een heerlijk tijdstip want alle drukte is net voorbij én moet nog komen en soms heb je al een heerlijke voorjaarszon!

 • Lisa
  Posted at 18:12h, 19 November Reply

  Ooh als ik die foto’s zie wil ik zo graag terug! En ik was er vorige week nog. Oeps.
  Vorig jaar woonde ik van september tot januari in Parijs, dus ik ben een winters Parijs ‘gewend’, haha. Ik vind het idee van Parijs in de zomer nu gewoon een beetje… vreemd (hoewel ik er eerder wel was geweest terwijl het bloedheet was, maar goed). Was toch wel een beetje jaloers op mijn uitwisselingsvrienden die langer bleven en het lente en zomer zagen worden. En daarbij is het grote nadeel dat je telkens even naar binnen moet om op te warmen, waardoor het allemaal wat duurder wordt. Maar toch. Parijs in de winter is mooooi.

 • Aline
  Posted at 20:36h, 19 November Reply

  Thomas en ik zijn met oud & nieuw afgelopen jaar naar Parijs geweest. Het was ZO fijn! Wij hebben trouwens alleen maar gefietst en nooit de metro gepakt. Superleuk, zie je veel meer van de stad dan je normaal zou zien als je de metro pakt 🙂

 • Sas
  Posted at 09:22h, 23 November Reply

  Super leuk artikel met mooie foto’s!

 • moois van me
  Posted at 19:36h, 02 December Reply

  ik ga dit jaar tussen kerst en nieuwjaar. Ben héél benieuwd want ik was er nog nooit in de winter. Ik hoop een beetje deze keer toch naar het louvre te gaan want de vorige keren heb ik dat aan me laten voorbij gaan omdat ik geen zin had om lang aan te schuiven. Ik vond het trouwens midden in de zomer ook rustiger dan in de lente: in de zomer trekken namelijk de parijzenaars de stad uit.

Post A Comment

CommentLuv badge