Tortellini met pompoenvulling om je vingers bij af te likken.

JA! Het eerste recept op mijn blog is vanaf nú een feit. Het zijn niet mijn kookkunsten die je hier gepresenteerd krijgt (dan zou het blijven bij een gebakken eitje), maar die van mijn lieve vriend AKA topkok S.. Die op de een of andere manier van elk gerecht een feest weet te maken. Ik heb hem al een tijd geleden gevraagd of hij een keer wat wil maken wat op de blog kan en dit is eruit gekomen. Dit is echt een zondagse feestmaal, want er kwamen weer eters! En tja, dan moet er weer eens wat nieuws uitgeprobeerd worden. Dit keer: tortellini met overheerlijke pompoenvulling. En neem vooral de tijd voor dit recept (maak het op een herfstige zondag dus!).

Wat heb je nodig?

Voor de pastadeeg:
Per persoon 100 gram bloem en 1 (biologische scharrel) ei. Wij gaan uit van 4 personen dus 400 gram bloem en 4 eieren.

(zie onderaan voor de veganistische versie) 

Voor de vulling (en overige) : 
– een flespompoen (doormidden gesneden/gezaagd, pitten eruit en topjes eraf)
– peper, zout
– knoflook
– mosterd
– Parmezaanse kaas
– chili
– rozemarijn
– bouillonblokje
– folie
– een oven

De pasta
 
Als eerst maak je de pastadeeg. Gebruik hiervoor een keukenmachine, blender of mixer. Net wat je tot je beschikking hebt en anders moet je net als de echte italianen je spierballen maar gebruiken! 400 gram bloem en 4 eieren mixen/kneden totdat het een mooie bal is. Als het zover is dat je een mooie bal hebt gecreëerd, folie je het in en laat je het geheel minimaal een half uur in de koelkast staan.
De vulling
Vervolgens begin je met de vulling. Hiervoor heb je de overige ingrediënten nodig. Je hebt in het begin al de pompoen door de helft gesneden, de pitten eruit gehaald en het topje eraf gesneden. Nu moet je 1/3 van een helft weghalen. Deze snij je in blokjes en zet je even in een schaaltje apart, dit wordt later pas weer gebruikt. De rest van pompoen doe je in een ovenschaal en hier strooi je overheen (zie het plaatje: olijfolie, zout, peper, chili, knoflook en kruiden (sage, rozemarijn) en dit allemaal naar eigen smaak!
Je stopt het geheel voor ongeveer 30 minuten in een oven tussen de 200 en 250 graden Celsius.  Dit moet je zelf een beetje in de gaten houden. Wanneer het geheel soppig en gemakkelijk eruit te halen is met een lepel is het klaar! Als je de pompoen uit de oven haalt moet je het eerst even laten afkoelen. Wanneer het geheel is afgekoeld schep je de pompoenen uit en mix je het prutje met een goede eetlepel mosterd, peper, zout en wat Parmezaanse kaas. Allemaal een beetje naar eigen smaak, proeven mag! Dit geheel pureer je!
Daarna rol je het gemaakte deeg uit (deegroller/pastaroller vereist) en vouw je er tortellini van. Dit is een lastig proces dus hier op internet een kort uitlegje inclusief een prachtig muziekje, haha: http://youtu.be/rlBFWQH7de4
Zorgt dat je genoeg bloem over de gemaakte tortellinies gooit, want anders blijft het zo akelig plakken!
De eindbereiding
 
Per persoon neem je een hand vol tortellinies. Dit doe je in kokend water. Je doet er een snufje zout bij voor de smaak. Als het weer begint te koken, zet je een bakpan aan. Hierin doe je wat olijfolie en fijngesneden knoflook. Dit laat je even ‘zweten’ en na 30 seconden doe je de blokjes pompoen erbij. Vervolgens wat rozemarijn, klein beetje chili en een koffieglas (voor de maat) bouillon erin gooien (kokend water uit de pan pakken en een bouillon blokje verkruimelen). Nadat de tortellinies 3- 4 minuten gekookt hebben giet je de pan af en gooit het geheel direct in je bakpan. Dit geheel meng je even voor en minuutje en daarna is het klaar om geserveerd te worden!  Doe er dan wel wat Parmezaanse kaas over!
Tip: croutons en knoflookchampignons zijn er ook erg lekker bij!
Conclusie
 
En mijn conclusie van dit gerecht? “JAMMIE & IK WIL MEER”. En daar kunnen onze gasten zich volgens mij helemaal bij aansluiten. De buikjes waren aan het einde van de avond goed gevuld! Stiekem had ik nog nooit pompoenspul op, maar het was LEKKER. Niet te geloven!
Ja, ik bof maar weer met zo’n vriendje die zich uitslooft in de keuken terwijl ik toekijk om foto’s te maken en af en toe wat reutjes pik.

Om de pasta voor tortellini te maken zónder ei: 

250 gram gewone bloem (of bloem van harde tarwe)
1/2 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 eetlepel boter
1 deciliter lauw water
2 eetlepels rozewater

En natuurlijk de Parmazaanse kaas weglaten!

*

No Comments
  • Laura
    Posted at 22:43h, 28 October Reply

    Wauw, dat ziet er professioneel & lekker uit! Ik wil ook wel zo’n vriendje haha 🙂

  • Suzanne
    Posted at 05:42h, 29 October Reply

    Wauw wat een prachtig recept zeg! Klinkt onwijs goed. Dit wil ik oooook!

  • Simoonsel
    Posted at 06:34h, 29 October Reply

    Lekker! Ik heb je in mijn blog vernoemd, hopelijk vind je dat niet erg 🙂

    http://www.simoonsel.nl

  • Eva
    Posted at 09:16h, 29 October Reply

    Oh dat ziet er echte lekker uit! Kook heel graag maar nog nooit zelf pasta’s gemaakt, dacht dat het een onwijze klus was maar aan dit recept wil ik me ook wel eens wagen 🙂

  • Joanne
    Posted at 10:51h, 29 October Reply

    Wat een tof recept! Die zet ik dus mooi even op mijn to do lijstje. 🙂 Wat heb je trouwens een geweldige blog!

  • Marlous - van den Hoogen
    Posted at 18:34h, 31 October Reply

    Oh wauw dit ziet er heerlijk uit! Super leuk ook om helemaal zelf te maken, en de combinatie met pompoen lijkt me heerlijk!
    Leuke blog trouwens, ik ga je volgen!

  • Verzameling van mijn leukste blogpostjes. | Ooh La Lau
    Posted at 07:54h, 29 April Reply

    […] 28 oktober 2013 – Tortellini met pompoenvulling om je vingers bij af te likken.  […]

  • 25 food vragen tag | Ooh La Lau
    Posted at 11:19h, 24 November Reply

    […] Recept: Tortellini met pompoenvulling […]

  • Een kookboek waar ik zelfs kookkriebels van krijg – Ooh La Lau
    Posted at 12:38h, 20 October Reply

    […] van de hele wereld (slijmslijm) ook nog eens de beste thuiskok is. Hij is degene die het geweldige pompoen-tortellini recept heeft gemaakt en hij is degene die zich elke avond uitslooft in de keuken terwijl ik af en toe naar […]

Post A Reply to Simoonsel Cancel Reply

CommentLuv badge